Kelsey Busch en Elira Asllani springen naar top vijf klassering op Belgische bodem

Kelsey Busch en Elira Asllani springen naar top vijf klassering op Belgische bodem

In Sentower Park werden er ook vandaag weer vier rubrieken gesprongen. De hoofdrubriek van de dag was een 1m10 rubriek die in twee fases gesprongen werd. Zowel de eerste als de tweede plaats gingen naar de Duitse amazone Marisha Pesch. 

Voor de eerste plaats rekende ze op Eagles Child. Ze sprongen een foutloze omloop in 27,16 seconden. Voor de tweede plaats haalde ze de 11-jarige KWPN ruin Varon 5 van stal. Marion Jobe was de beste Belgische amazone op de derde plaats. Zij reed Hades (v. Indoctro) naar de derde plaats in 30,89 seconden. 

Kelsey Busch (Gibini MH Z) en Birthe Goossens (Hope van de Bakkershoeve) vervolledigden de top vijf.

1m00

In de 1m00 rubriek ging de winst naar Lien De Dycker. Zij reed Orchid's Ronika (v. Orchid's Cestannii) foutloos naar de eindmeet in 29,64 seconden. Hiermee bleeft ze ruim Marion Jobe voor die met Cosima op de tweede plaats eindigde. Zij sprongen een foutloze omloop in 32,93 seconden. Sophie Withofs en Ka van Orchid (v. Orchid) eindigden op de derde plaats.

Elira Asllani (I Am Celine) en Emilia Hellman (Gouvernante van de Donkhoeve) vervollledigden de top vijf.

90cm

In de ochtend ging de winst in het 90 cm naar Lien De Dycker. Zij reed Gitta van het Avenhof (v. Berkhof's Billboard) foutloos rond in 29,73 seconden. Dorien Christiaens nam met Evita (v. Querlybet Hero) de tweede plaats voor haar rekening. Sophie Withofs en Luna van het Poiskeshof vervolledigden de top drie.