Jur Vrieling en El Rocco winnen 'Speed and Handiness' in Aken

Jur Vrieling en El Rocco winnen 'Speed and Handiness' in Aken

Jur Vrieling liet niet alleen zien wat een goede ruiter hij is in de snelheids- en handigheidwedstrijd over sloten en oevers, de Feinkost-Käfer-Prijs, maar ook dat hij een eerlijke sportman is.

"Vergeet het Rodrigo! Ik zet geen voet in de buurt van dat water!" Is wat de Holstein gefokte Lord Lucio dacht, toen de Olympische gouden medaillewinnaar van Brazilië, Rodrigo Pessoa, de vijver in probeerde te rijden. De bel was al gegaan, de volgende starter, Jur Vrieling met El Rocco stond al in de ring. De Nederlandse ruiter, een door en door ruiter, schoot zijn collega te hulp en leidde de weg naar binnen met zijn schimmelruin.

Lord Lucio sjokte angstig achter hem aan en stond uiteindelijk zelf midden in de vijver. Hand in hand reden Vrieling en Pessoa om de vijver heen. Constructief gebruik van het kudde-instinct! Maar zodra Vrieling en El Rocco de vijver verlieten om zich klaar te maken voor hun ronde, stond Lord Lucio als de bliksem weer op het land.

De kleine onderbreking weerhield het Nederlandse duo er niet van om naar de overwinning te springen met een foutloze ronde in 60,02 seconden. David Will werd tweede met Accoton PS (63,81), gevolgd door de Belgische ruiter Wilm Vermeir met Eytuka Of Two Notes Z (65,26).


Bron: Persbericht
F©: CHIO Aachen/Michael Strauch