Het Nederlandse team kon rekenen op Henk Frederiks met Impian D (v. VDL Bubalu), Vincent Dings op Cream Couleur Z (v. Cream on Top), Mark Martens met Kinmar Quality Hero (v. Obos Quality) en als laatste Eric Ten Cate in het zadel van Incredible (v. Clinton). 

Met voor elk land nog één ruiter te gaan, stond Nederland op één met een totaal van acht strafpunten. Alles hing af van Eric Ten Cate's tweede en laatste ronde op Incredible (v. Clinton). Ten Cate kwam als voorlaatste aan de start en stuurde de tienjarige ruin met één strafpunt door het 1.50m hoge parcours. Met een totaal van twaalf strafpunten zakten ze naar de tweede plaats, terwijl Italië nog als laatste een ruiter afvaardigde met eveneens op dat moment 12 strafpunten op de teller. 

Een pechronde voor de Italiaanse ruiter Emilio Bicocchio zette 23 strafpunten op de teller. Nederland kwam zo terug op één, met als enige twaalf strafpunten. Oekraïne volgde op de tweede plaats met dertien strafpunten, Zwitserland had er zestien op de teller staan en werd zo derde. 

Resultaten