Joelle Mujiers stuurt Kobalt Express WS naar het 1.20m-brons van het Azelhof

Joelle Mujiers stuurt Kobalt Express WS naar het 1.20m-brons van het Azelhof

In het Azelhof in Lier konden er vandaag CSI1*-parcours gereden worden op een hoogte van 1.10m tot 1.30m. Joelle Muijers reed daarbij met Kobalt Express WS (Global Express VDL) naar het 1.20m-brons.

In de 1.30m-proef deed Geertje van Aarle het met Jordi Alba v. (Kannan) dubbel foutloos. Het duo wist de zevende plaats op hun naam te schrijven.

De hoofdwinst was voor België: Sofia Walravens deed het in het zadel van Princesse HC (Anakin van 't Schuttershof, fokker: Hans Callaert). Het duo had een mooie voorsprong op Pieter Jan Anthonissen, die met zijn Thunder van de Zuuthoeve-merrie Odessa C (fokker: Cyriel Lanslots), op de tweede plaats eindigde. Camille Biebuyck vulde het podium aan met, ook, een Thunder van de Zuuthoeve-merrie Obella JS (fokker: Johan Schutters).

De Belgische Julia Bertholet reed samen met Rykiel de Jauzif (Luccianno) vooraan in de 1.20m-ereronde. Ze werd gevolgd door Marthe-Louize Dieu aan de teugels van Kewanda van Beek (Cidane). Plaats drie kreeg uiteindelijk Nederlands kleur, dankzij Joelle Muijres met de KWPN-ruin Kobalt Expres WS (Global Express VDL, fokker: Waaijstud)

Verder in de top tien verschenen nog Ella Wolleswinkel met Dl Perle d'Or Z (Dutch Capitol Z) op zeven, en Rob de Bruijn met Penelope van Jonckhoeve (Dutch Capitol) op acht. 

In de 1.10m ging het goud naar Marthe Boon. Samen met Cover Girl Eh Z (Carcas) kon ze de Duitse concurrente, Diana Amend, achter zich laten. Amend deed het in het zadel van de Linton-merrie, Lilly du Rouet. De Nederlandse Femke Pauli kon met haar Eldorado vd Zeshoek-merrie, Glamour, naar het brons rijden. 

Op zes zagen we hier nog Joep Schaap met zijn Bomako du Munze-merrie Nikki & Co van het Buiten-Land. 

Bekijk hier de resultaten