Jack Ansems en Fliere Fluiter springen naar top tien in hoofdrubriek Sentower Park

Jack Ansems en Fliere Fluiter springen naar top tien in hoofdrubriek Sentower Park

De hoofdrubriek van het Sentower Park lokte maar liefst net geen negentig deelnemers naar de start, allemaal uit op die felbegeerde punten voor de Longines Ranking. Het 1.50m hoge parcours bleek voor 27 van hen geen probleem, ook niet voor Jack Ansems en Fliere Fluiter (v. VDL Zirocco Blue). Zij eisten een plek in de top tien op. 

De winnende tijd werd gereden voor de Duitser Tim Rieskamp - Goedeking. In het zadel van Pepina G (v. Perigueux), een elfjarige merrie, tackelde de Duitse ruiter het 1.50m hoge parcours met gemak en finishte foutloos met een tijd van 61,20s. Plaats twee en drie gingen naar Italiaanse combinatie met zilver voor Giulia Martinengo Marquet en Scuderia 1918 Quick and Easy 3 (v. Quick Orion D Elle), zij klokten af op 61,54s. Op drie kwam Piergiorgio Bucci met Cochello (v. Casall) en een tijd van 62,29s. 

Het beste Nederlandse resultaat werd gereden door Jack Ansems en de dertienjarige merrie Fliere Fluiter. Het paar was op geen enkele fout te betrappen en mocht deze rubriek afsluiten met een negende plaats tussen een grote, internationale opkomst. Ze konden als enige Nederlandse duo foutloos blijven én zich klasseren.

Resultaten