[VIDEO] Belgische team verovert goud op Nations Cup van Sopot

[VIDEO] Belgische team verovert goud op Nations Cup van Sopot

De Nations Cup in Sopot werd zopas gewonnen door het Belgische team! Koen Vereecke, Gudrun Patteet, Wilm Vermeir en Niels Bruynseels mochten het hoogste schavot beklimmen. Argentinië volgde op plaats twee, Duitsland besloot het podium. 

In de eerste ronde leidde Argentinië het klassement. De vier ruiters hanteerden een nulscore, met enkel vijf strafpunten voor Mariano Ossa en de Zangersheide Elton van het Exelhof Z. Dat resultaat werd geschrapt, waardoor ze de leiderspositie met gemak innamen. 

 

België volgde na de eerste ronde op de tweede plaats. Niels Bruynseels kreeg een springfout tegen met Matador (v. Emerald) en ook Wilm Vermeir eindigde op Crescendo MB Z (v. Clinton) met vijf strafpunten. Vermeir’s resultaat werd geschrapt, België kwam op twee met een totaal van vier strafpunten maar de snelste gezamenlijke tijd.

 

Winnaars van de aartsmoeilijke Longines Grote Prijs, Koen Vereecke en Lector vd Bisschop waren ook vandaag op geen fout te betrappen. Het duo eindigde beide rondes met een nulscore! Niels Bruynseels kreeg in de tweede ronde op Matador (v. Emerald) nog eens acht strafpunten achter zijn naam. Nadat ook Gudrun Patteet over de ganse lijn geen enkele fout maakte met Sea Coast Enjoy Z, kwam België aan de leiding, met voorlopig nog altijd enkel vier strafpunten. 

 

Wilm Vermeir was als laatste voor ons land aan de beurt met Crescendo MB Z. Het duo kreeg in de tweede ronde eveneens een springfout aangerekend, waardoor ons land met acht strafpunten besloot na de twee rondes maar hun leiderspositie wel kon behouden. 


Het Argentijnse team, dat in de eerste ronde aan de leiding stond, besloot deze landenwedstrijd met negen strafpunten en mistte zo op een haar een kans op de overwinning. Het Duitse team had, net als Zwitserland, twaalf strafpunten maar hun gezamenlijke tijd bezorgde hen het brons. 


Resultaten


Foto©: CSIO Sopot