Aniek Diks en New Star Ad schitteren in 6yo Final in Vejer de la Frontera

Aniek Diks en New Star Ad schitteren in 6yo Final in Vejer de la Frontera

De Sunshine Tour had op woensdag heel wat finales en 'farewell'-rubrieken gepland voor de jonge paarden. Bij de zesjarigen konden zowel de Nederlandse ruiters als paarden zich laten opmerken! 

In het 1.25m hoge parcours van de 'Farewell'-klasse bleven 34 van de ruim 75 combinaties foutloos. De Zangersheide zoon van Copycat Z, Sing Z, zegevierde onder de Britse Tabitha Kyle. De door Christophe Gijbels gefokte Bouvardia van Twelve Oaks Z (Bisquet Balou C) sprong naar de tweede plaats met Coen Williams. Op drie zagen we met Victoria Gullikson nog een Zangersheide merrie onder het zadel. Comme Dance Ee Z, een dochter van Comme d'Api vd Hacienda Z. 

De Nederlandse ruiter Dirk Rehorst stuurde de Zangersheide merrie Tirza Z (Thunder vd Zuuthoeve) naar de zesde plaats. 

Resultaten

In de finale voor zesjarigen zegevierde Maceo du Chapitre. Deze door Elevage du Chapitre gefokte zoon van Hortaxe du Seigneur kwam aan het werk met de Ier Alexander Butler. De BWP merrie Sempre van de Berghoeve volgde op de voet. Voor de Bamako de Muze-dochter werd de tweede plaats genoteerd met Carlos Bosch Cebrian. 

De KWPN gefokte Nazaire vd Watermolen kwam onder Victoria Gulliksen op plaats vijf terecht. Aniek Diks schitterde wat verder op plaats zeven in het zadel van New Star Ad, een dochter van Emir R. Sanne de Jong noteerde zich met Nina Simone W (Kassander van 't Roosakker) op plaats twaalf en was de laatste combinatie in de barrage.

De uitslag werd in twee gesplitst wat ervoor zorgde dat de KWPN merrie Nabadu H (Berlin) ook de overwinning behaalde met Maximilian Lill. De KWPN ruin Niboluno (Ibolensky) kwam met Aura Vasama op vier gevolgd met een zesde plaats voor Nulano. Sanne Thijssen stuurde Nixmet X Z, een dochter van Inshallah XI S naar zeven. 

Resultaten

Aniek Diks sprong wat later met de 8-jarige Qointreau van 't Hoogeinde (Stakkato) naar de vierde plaats.


F. ©: Equus Media