Wat een jaar ... Februari 2023 het jaar dat er besef kwam dat er geen "goede of slechte" keuringen zijn!

Wat een jaar ... Februari 2023 het jaar dat er besef kwam dat er geen "goede of slechte" keuringen zijn!

Wat een jaar was het... In Februari stonden opnieuw enkele belangrijke punten in het nieuws. In Lier was er, ondanks de vele voorbereidingen en maatregelen, een geval van EHV-1 tijdens de CSI. Michael Jung liet zich opvallen tijdens de eerste Zangersheide-CSI in Opglabbeek. Michael Jung: "Onze sport is universeel en niet op te splitsen in disciplines..."

In Februari startte de publieke opvolging van de rechtszaken van Eric Lamaze. Toen werd bekend dat Lamaze gedagvaard werd voor verdoken winsten bij de verkoop van paarden. 

Johnny Pals maakte de verkoop van zijn Grand Prix-merrie, Beau van de Hagenhorst Z bekend. Sportief gezien was het een plus voor team Nederland want zowel Jur Vrieling als Harrie Smolders hadden een ticket voor de Wereldbeker finale op zak!

Nummer één discussiepunt was keuringen ... Het realiteitsbesef dringt door dat er geen goede of slechte keuringen bestaan, alleen keuringen die wel of niet voldoen aan de eisen van de klant.


Grootste domper? Het werd bekend dat de 51e editie van CSI Eindhoven niet door gaat... In de beleidsvoering worstelt de minister met wetswijziging over diervriendelijke huisvesting...