Siebe Leemans: "Twee medailles op mijn eerste EK is heel bijzonder..."

Siebe Leemans: "Twee medailles op mijn eerste EK is heel bijzonder..."

In een barrage tegen de Noorse Thea Gunleksen streed de Nederlandse springruiter Siebe Leemans gisteren om de individuele bronzen medaille op het EK in Polen.

“Het was vandaag heel spannend! De zenuwen voor de barrage vielen gelukkig mee. Mijn pony sprong de hele week al heel goed. Ik had er wel vertrouwen in dat we een goede barrage konden neerzetten en dat pakte goed uit!”

Siebe is superblij met zijn bronzen plak. “Geweldig, dit had ik echt niet verwacht! Afgelopen week hadden we met het team ook al zilver in de landenwedstrijd. Twee medailles op mijn eerste EK is heel bijzonder. Ik ging hier gewoon heen met de gedachte: wie weet komt er iets uit, ik ga gewoon voor de ervaring en om fijne rondes te rijden. Als het dan zo uitpakt.. Ja, super”, is Siebe enthousiast. Hij rijdt Voodstock de l’Astree ruim twee jaar. “Het is een heel makkelijke pony om te rijden. Hij springt heel goed, maar is ook fijn in de dressuur. Lekker los in zijn lijf. Als ik een keer een foutje maak, helpt hij altijd mee.”

bron: KNHS - F. © Judith Litjens