Zoe Conter: “Dat is nu niet echt ons sterkste punt”

Zoe Conter: “Dat is nu niet echt ons sterkste punt”
Stephex Stables amazone Zoe Conter was het afgelopen weekend onze gastblogger in Parijs. In dit laatste deel blikt zij terug op de laatste wedstrijddag.

Zondagochtend konden we iets langer slapen. We hebben ontbeten op de kamer en dan zijn we daarna vertrokken naar de jumping. Die dag werd er ook de marathon van Parijs gelopen dus we konden niet helemaal doorrijden naar het Grand Palais. De chauffeur had ons aan het Champs-Elysées afgezet en we moesten door de marathon lopen naar het Grand Palais, dat was wel een beetje gevaarlijk.
Het was de laatste dag en dus was er voor de U25 ruiters de teamcompetitie. Ik en Eléonore moesten samen met onze ‘peter’ Gregory Wathelet verkennen. We waren team nummer 5 en dus moest ik als 5de binnen. Ik kreeg een fout in de driesprong, die stond oxer-rechte-rechte en dat is niet echt ons sterkste punt. Voor de rest was ik heel tevreden met mijn ronde. Eléonore reed een mooie nulronde in de eerste ronde en kreeg een fout op de laatste in de tweede ronde. Ik en Burburry maakten exact dezelfde fout in de tweede ronde. We eindigden als team nog op de zevende plek en Duitsland won met 4 nulrondes. Het parcours stond technisch genoeg die dag en er werden redelijk veel fouten gemaakt. Na onze teamcompetitie was er de 5 sterren Grote Prijs, het parcours van de Grote Prijs stond enorm hoog en moeilijk. Uiteindelijk waren er niet zo veel ruiters gekwalificeerd voor de barrage. Nadat we de grote ruiters aan het werk zagen zijn we terug richting België vertrokken. Ik ben heel tevreden over dit weekend.