Renske Kroeze: "Vandaag was het eindelijk zover!"

Renske Kroeze: "Vandaag was het eindelijk zover!"

Ook vandaag geeft Renske Kroeze ons weer een inkijk in haar Corona-leven. Voor haar was het alvast een spannende dag want er stond voor het eerst weer een meerdaagse training op het programma.

Vandaag was het dan eindelijk zover! De start van de driedaagse trainingswedstrijd in Maarbergen, de perfecte voorbereiding op het verlate internationale eventingseizoen. Stipt om 7 uur vertrokken we vanochtend met de vrachtauto naar Maarsbergen. Ik ben al heel veel keren in Maarsbergen geweest om deel te nemen aan de (inter) nationale wedstrijden die er georganiseerd worden en iedere keer is het weer genieten om rond te lopen over het landgoed. Alles ziet er prachtig uit en is tot in de puntjes verzorgd. Het was ook weer erg gezellig om veel bekenden te zien. Het voelde bijna als een echte wedstrijd.

De eventingsport is niet alleen mijn passie, het is ook de passie van mijn ouders. Ze komen bijna altijd kijken als ik moet rijden en zijn mijn grootste supporters. Ook vandaag waren ze natuurlijk weer van de partij om mijn verrichtingen te bekijken.

Als eerste mocht ik met Hoe Heet Ie dressuur rijden. Het was voor hem de eerste keer in een grote dressuurbaan. Hij heeft de laatste tijd progressie gemaakt in de dressuur en dat liet hij ook zien in de baan. Ik was tevreden met mijn Sjiem! Daarna was het de beurt aan Nearly Perfect de la Brasserie voor zijn dressuurproef. Nearly is een goedgekeurde hengst en hij wordt ook ingezet voor de dekdienst. Het is voor hem dus niet altijd even makkelijk om zich te focussen op zijn werk. Gelukkig heeft hij een super karakter en laat hij zich goed bewerken. Meteen vanaf het moment dat ik opstapte, was hij bij de les. We konden een hele goede dressuurproef laten zien. Nearly Perfect is nu 7 jaar oud en ik merk dat de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek beginnen te vallen. Als laatste was Irma Peternella aan de beurt. Irma is een zevenjarige nakomeling van Baltic. Ze is nog vrij groen voor haar leeftijd, maar ik heb een heel goed gevoel over dit paard. Ze is nog niet bevestigd genoeg om een topproef te laten zien, maar ik was tevreden over de proef die we hebben gereden.Na de dressuurproeven hebben we de cross gelopen. Het parcours lijkt super: mooie hindernissen, goede bodem en leerzaam voor de paarden.


Bij aankomst thuis hebben we de paarden verzorgd en de spullen in de vrachtauto gewisseld. Morgen staat het springen op de planning. Mark had samen met twee stagiaires en Mieke hard gewerkt op stal. Alle paarden waren al gewerkt en stonden lekker hooi te eten. Wederom: ik heb het niet slecht voor elkaar ;-)