Rense Kroeze: "Blij dat het ‘normale’ leven weer een beetje op gang komt."

Rense Kroeze: "Blij dat het ‘normale’ leven weer een beetje op gang komt."

Deze week zal Renske Kroege ons laten meegenieten van haar druk gevulde dagen. "Deze week mag ik de blog verzorgen voor equnews. Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Renske Kroeze, 30 jaar en ik woon in Prinsenbeek."

Samen met mijn vriend Mark Jespers run ik een spring/eventingstal , MJ Sporthorses genaamd. Wij hebben ongeveer 25 paarden in training, variërend van 3 tot en met 9 jaar oud. Ik vind het fantastisch om bezig te zijn met twee disciplines. Ik heb het idee dat ik daardoor met een bredere blik naar de training van onze paarden kan kijken. Daarnaast denk ik dat het mij als amazone verbetert. De komende dagen zal ik jullie een kijkje geven in mijn leven.


Het is de laatste paar weken duidelijk te merken dat het ‘normale’ leven weer een beetje op gang komt. Afgelopen vrijdag zijn we naar een oefen springwedstrijd geweest en zaterdag stond een oefencross op het programma. Het is heel fijn om echt weer ergens naar toe te werken met de paarden. Ik heb ook het idee dat de meeste paarden het echt weer leuk vinden om mee te gaan. Ik vind het zelf heerlijk om een drukke planning te hebben. Het is voor mij een uitdaging om de dag te beginnen met een net iets te vol schema. Dit geeft mij net dat beetje extra energie om 100% inzet te kunnen geven.


Deze week staat het Topsport Trainings Driedaagse in Maarsbergen op het programma. Dit is een oefenwedstrijd voor internationale ruiters ter voorbereiding op het echte wedstrijdseizoen. Op donderdag staat de dressuur op het programma, vrijdag het onderdeel springen en zaterdag de cross. Ik ben ontzettend blij met dit soort initiatieven. Vooral voor eventingpaarden is het erg nuttig om genoeg wedstrijdkilometers maken. Het is namelijk erg moeilijk om tijdens een crosstraining een wedstrijdsituatie na te bootsen. Ik ga in Maarsbergen deelnemen met drie paarden: Nearly perfect de la Brasserie, Irma Peternella en Hoe Heet Ie.


Vandaag hebben we de paarden dressuurmatig getraind. Normaal gezien staat onze rijbak vol met hindernissen, maar voor de gelegenheid heeft onze Working student Wiske van de Wiel een dressuurbaan uit gezet. Zo kon ik de dressuurproef een aantal keer doorrijden met alle paarden. Ik weet van mijzelf dat het rijden van een dressuurproef van nature niet mijn sterkste kant is. Het is al een stuk verbeterd, mede door de begeleiding van onze vorige bondscoach Bettina Hoy. Toch blijft het een aandachtspunt en met de begeleiding van mijn coaches Frenk Jespers en Brecht D’Hoore wil ik mij blijven ontwikkelen op dit vlak. Aan het einde van de dag heeft Wiske de proef ook nog geoefend met haar paard. Ook zij zijn klaar voor Maarsbergen!!


Mijn hoogtepunt van de dag was toch wel dat mijn vorige toppaard Jane Z hier weer op stal staat. We gaan haar laten dekken met een jonge hengst van Dutch Eventing die hier op stal staat, genaamd Magic Coconut (Carrera x Coconut Girl, CCI**** onder Patrick Verbakel). Jane is en blijft heel speciaal voor mij en eigenaar Jan Kemps, dus het zou erg gaaf zijn als we nog enkele nakomelingen van haar kunnen krijgen.