Pieter Devos: ‘We doen ons best een goed management uit te stippelen in tijden van COVID-19. Daarbij is het welzijn van het team prioriteit nummer 1’.

Pieter Devos: ‘We doen ons best een goed management uit te stippelen in tijden van COVID-19. Daarbij is het welzijn van het team prioriteit nummer 1’.

Ook topruiter Pieter Devos gaat 'gebukt' onder de gevolgen van het Corona virus. In een interview met Equicty laat hij weten dat hij teleurgesteld is door de afgelasting van de verschillende wedstrijden wereldwijd. Zeker de FEI Wereldbeker finale in Las Vegas. Devos stond 2e in het klassement. "Het is een terugval, maar we mogeniet vergeten dat we onze focus juist moeten leggen. Het belangrijkste is dat we onze gezondheid en die van ons team voorop zetten."

Omdat de wedstrijden zijn afgelast en de paarden en grooms onderweg zijnaar huis wordt het een speciale periode. "De stal zal anders aanvoelen en belangrijkste is dat we ons management goed zullen uitvoeren. We zullenog beter de activiteiten moeten plannen, dit alles met het welzijn van onze medewerkers en paarden als prioriteit nummer één."


Try Out the Equicty APP NOW for FREE


Pieter limiteert zo het aantal medewerkers dat gelijktijdig aan de slag gaat op stal. "Communicatie is enorm belangrijk als je zo te werk gaat. Dit doen we via de Equicty tool. Elke medewerker krijgt op de app eenotification van wat is gedaan enog moet gebeuren. Ook wordt heel specifiek een taak per medewerker opgelegd, dit alles per tijdsblok zodat de paardeniets merken van de aangepaste maatregelen."

"Het welzijn is echt belangrijk," benadrukt de Belgische topruiter. "We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Bij ons worden ook een deel van de trainingen gereduceerd."