Meike Zwartjens: "Ik kan het nog steeds niet geloven, hoewel mijn paard echt super fit was!"

Meike Zwartjens: "Ik kan het nog steeds niet geloven, hoewel mijn paard echt super fit was!"

De Nederlandse junioren bezorgden zondag hun bondscoach Luc Steeghs een onvergetelijke 54ste verjaardag. In de tropische hitte hielden ze op het Dutch Youngster Festival in Wierden hun hoofd koel. In de barrage klopten de Oranje ruiters de Duitsers.

Met haar drie foutloze rondes ontpopte Meike Zwartjens zich tot de absolute uitblinker bij Oranje. “Eerlijk gezegd had ik dat zelf niet verwacht, al wist ik dat mijn paard goed in vorm is. Toen Duitsland op gelijke hoogte kwam, moest ik vooral rustig blijven en net zo rijden als in de eerste manche, dan zou het goed komen. Twister wil altijd naar de overkant en helpt me altijd naar de finish. Hij heeft ook wel ervaring, we hebben al samen een twee sterren Grote Prijs gereden. Ook in de barrage lukte het rustig te blijven en een gewoon rondje te rijden.”

Jarige Bondscoach Luc Steeghs: “We maakten het nog spannend in de tweede ronde, maar hebben het sterk afgemaakt. Het is fijn dat iedereen ook een aandeel in dit succes had. Knap hoe zeker Meike en Marie na de fouten van de andere twee de tweede ronde afsloten. Vervolgens hebben we de eerste plek heel koel veilig gesteld, zeker als je bedenkt dat we met een heel jeugdig damesteam reden. Zo’n barrage maakt een landenwedstrijd extra speciaal en geeft een extra dimensie om de jeugd de motivatie te geven voor het land te strijden.”

bron: KNHS