Marriët Smit-Hoekstra: "Ik heb zoveel te danken aan Duco Z! Je weet niet hoe blij dit mij maakt!"

Marriët Smit-Hoekstra: "Ik heb zoveel te danken aan Duco Z! Je weet niet hoe blij dit mij maakt!"

Op zaterdag verzekerde Marriët Smit-Hoekstra de hoofdprijs voor eigen publiek in Groningen. e 34-jarige amazone uit het Friese Mildam zat het de afgelopen dagen niet echt mee, omdat haar paard Duco Z niet liep zoals ze graag zou willen. Maar op het juiste moment kreeg de tienjarige ruin als het ware vleugels.

Dolblij nam ze in de uitrijbak de felicitaties in ontvangst. “Je weet niet half hoe blij ik hiermee ben. De afgelopen dagen liep mijn paard helemaal niet goed, geen fut en vanavond dacht ik er dan maar het beste van te maken, maar hij ging geweldig”, aldus de stralende Friezin. “Hij reageerde zelfs vlak voor de wedstrijd raar op het hoofdstel, zodat ik dat in allerijl nog heb gewisseld. Maar in de ring was hij fantastisch. Ik kan het zelf nog niet geloven.” Smit-Hoekstra heeft eenmaal eerder met Duco Z een grote prijs gewonnen. “Maar deze is zo mooi”, straalde ze.

De amazone heeft het paard al zes jaar en eerst reed echtgenoot Herman Smit hem. Later kreeg Marriët hem onder het zadel. “Dit paard geeft mij zoveel mooie dingen in mijn carrière, dat had ik nooit verwacht. Ik heb ook veel aan Herman te danken. Die heeft het paard eigenlijk opgeleid en ook deze week heeft hij enorm geholpen, door op de kinderen te passen.”

Waar de Friezin puur geluk uitstraalde, uitte voorzitter Aaldert de Vrieze van de organiserende Stichting Ruitersport Noord-Nederland zich ook positief over het concours. “Ik ben heel tevreden, mooie sport, mooi publiek en geen ongelukken. We hebben met de verhuizing naar Martiniplaza een

grote stap gezet en het is ons heel goed bevallen. We hopen in de toekomst meer publiek te krijgen op de andere concoursdagen en via Martiniplaza hebben we een hele mooie uitstraling van ons concours.”

Voor Martiniplaza-directeur Willem de Kok is het concours een mooie uitbreiding van het amusements- en sportaanbod. “Ik ben blij dat wij in onze range topsport nu ook de hippische sport hebben kunnen bijschrijven. Vooraf hadden we ons als doel gesteld dat het geslaagd zou zijn wanneer organisatie, deelnemers en paarden zich in Martiniplaza thuis zouden voelen. Dat is erg goed gelukt”, aldus De Kok.

bron: Persbericht