Marcus Ehning: "Ze geeft altijd meer dan nodig is, daar houd ik wel van..."

Marcus Ehning: "Ze geeft altijd meer dan nodig is, daar houd ik wel van..."

Dat Marcus Ehning zaterdagavond de 1.45m Medium Tour-finale op Jumping Zwolle won was als een dejavu van vorig jaar. Het daaropvolgende ‘goede doel springen’ blies het dak van de IJsselhallen er figuurlijk af.

“Dit was echt een mooie proef met balken die overal vielen”, complimenteert Marcus Ehning de parcoursbouw. Op donderdagavond zat hij al dichtbij de overwinning, maar kreeg hij met Calanda twee fouten in de laatste lijn. “Daar was ik niet blij mee. Ik heb voor nu een ander hoofstel en bit gepakt. Ik rijd Calanda al vanaf haar zesde, maar ik heb nog steeds niet al haar potentieel eruit gehaald. Klink misschien gek, aangezien ze al veel goede dingen deed in vijfsterren proeven. Ze heeft al het vermogen en alle kwaliteit, ze is snel van nature, maar nu nog de mindset en haar focus. Het is een sterk, ontzettend sensibel paard. In het begin konden we alleen opstappen in haar stal. Zo scherp was ze. Maar de sprong was altijd goed. Ze schoot er nooit vluchtig overheen, alleen tussen de hindernissen werd ze hectisch. Ze gaf altijd meer dan nodig is. Nog steeds, maar daar houd ik wel van.”


“Dit concours is echt fun. Ik rijd zo vaak op die grote concoursen, in het landenteam, op de Global Champions Tour, in de Global teams, dan wil je foutloos rijden voor een ander, voor je team. Dit weekend geeft veel minder druk, je rijdt echt voor jezelf. Zwolle is extra bijzonder omdat het publiek enorm meeleeft. Ze gingen zelfs staan na m’n barrage. Dat maak je niet veel meer mee hoor. Zwolle is in alle opzichten vijfsterren waardig. Alles is goed. Overal is aan gedacht en ik voel dat de mensen hier blij zijn dat ik hier ben. Niet dat het doorslaggevend is in mijn concoursplanning, maar het geeft wel een goed gevoel. In Duitsland ervaar ik dat veel minder.”


bron: Persbericht JumpingZwolle - F. Equnews/ Claus Close Up