Leopold van Asten: "Dit jaar wordt focus op ervaring voor de jongere springpaarden."

Leopold van Asten: "Dit jaar wordt focus op ervaring voor de jongere springpaarden."

Deze week start ook Leopold van Asten in Den Bosch, het concours staat al enige tijd aangekruist op zijn agenda. "Momenteel is het erg moeilijk een planning te maken, maar enkele wedstrijden staan sowieso vast op de kalender." Van Asten start er normaal ook zijn vertrouwde VDL Groep Miss Untouchable. "We zijn een hecht team..."

"Miss Untouchable is echt een geweldig paard om op stal te hebben, liefst heb ik ze nog meer in de ring. Ze is erg snel en competitief en is van grote waarde voor ons. Inmiddels is ze ook veertien jaar. Vermoedelijk blijft ze dus nog een lange tijd bij ons." vertelt de springruiter.

"De toekomst ziet er voor ons fantastisch uit. Miss Untouchable zal ons nog veel vreugde bezorgen. Nu in de sport, terwijl er enkele nieuwe jonge springers aankomen. Later ben ik er ook van overtuigd dat ze een grote meerwaarde zal vormen in de fokkerij.

Focus op toekomst

"Het is allemaal moeilijk plannen momenteel. Ik denk dat ik daarom dit jaar de jonge paarden centraal zet. En meer zal deelnemen aan iets kleinere wedstrijden, met focus op de ervaring van de jonge aankomende talenten.