Laura Kraut deelt tips over hoe je succesvol wordt als combinatie

Laura Kraut deelt tips over hoe je succesvol wordt als combinatie

Op de nieuwe website equschool.com geven verschillende ruiters trainingsadvies met video's. Ondertussen deelt de Amerikaanse top amazone, Laura Kraut haar tips om een sportief succes te bereiken. "Alles begint met te luisteren..." vertelt Kraut.

"Alles start met te luisteren naar je paard. De signalen die het geeft proberen begrijpen. Wil je paard gereden worden met veel of weinig been, willen ze veel aandacht of eerder  zelfstandig zijn, enz. Als je paard maar gelukkig is."

"Een belangrijk onderdeel van het paardrijden is een klik hebben met het paard. Dit is net zoals vrienden maken. Je moet werken aan een vertrouwensband. Elkaar leren kennen en appreciëren in stressvolle situaties, enz." gaat Kraut verder. 

"Je moet je paard ook de tijd gunnen om aan je als ruiter te wennen. Als dat gebeurd is moet je het paard ook de tijd gunnen om aan zijn leefwereld te wennen. Denk maar aan bijvoorbeeld het vele reizen op top niveau. Paarden zijn dit niet gewend van dag één. Hoe beter je je paard kent, hoe beter je je als duo kan ontwikkelen en je succes kan uitbouwen als combinatie."

"Het ultieme doel is als je paard je echt niet in de steek wil laten als partner..."