Joy Lammers: "Als ik niet als eerste binnen moest had ik nog sneller geweest..."

Joy Lammers: "Als ik niet als eerste binnen moest had ik nog sneller geweest..."

Voor Oranje gaf Joy Lammers gisteravond met First Boy B.B. het beste optreden in de ranking rubriek en werd derde in Kronenberg. "Als ik niet als eerste had moeten rijden, had ik in het eerste lijntje waarschijnlijk een galopsprong minder gereden."

"Ik vond met het parcourslopen dat de basisproef wat aparte lijntjes bevatte, maar eenmaal te paard was het een goed te rijden parcours. Toch waren er niet heel veel foutlozen, gewoon een mooi aantal. In de barrage heb ik nog gauw even gekeken of het lijntje voorlangs wel zou passen met de hindernissen die er in de buurt stonden, maar dat ging prima. Al met al een prima rit en een tevreden ruiter”. “En een tevreden groom", lacht Lammers haar groom er achteraan.


Lammers vertelt Schwizer onderweg naar stal dat ze zijn paard, de twaalfjarige Cas (v. Casall), als vierjarige al kende omdat diens toenmalige ruiter bij haar thuis boxen huurde. "Toen was het al een scherp beestje", zegt ze. "Dat is ze nooit verleert", beaamt Schwizer. "Ik hoop alleen dat nu ik hier in de Peelbergen mijn geluk niet op kan, ik volgende week in Amsterdam geen prijs meer win."


bron: Eva van den Adel