Jos Lansink: "De kleur van de medaille mag eens gaan veranderen, maar we moeten echt tevreden zijn!"

Jos Lansink: "De kleur van de medaille mag eens gaan veranderen, maar we moeten echt tevreden zijn!"

Op zaterdag was de spanning te snijden tijdens de FEI Wereldbeker finale in Omaha. De Nederlandse bondscoach, Jos Lansink was eveneens aanwezig in Omaha. Na afloop sprak hij vol lof over het event. "Dit is mooie reclame voor onze sport."

Het is voor Lansink de derde zilveren medaille sinds hij (zelf winnaar van de wereldbekerwinnaar van 1994) in december 2021 aantrad als bondscoach. “De kleur moet nog een keer veranderen”, klinkt het gedreven vanuit Omaha. “Maar het is geen schande om verslagen te worden door King Edward en Henrik von Eckermann. Maar jammer. Harrie zat er heel dichtbij. Die fout in de laatste omloop had Monaco N.O.P. niet verdiend. In de eerste ronde sprong hij fantastisch. Ik vond hem het beste paard van allemaal. Monaco is dan ook één van de beste kampioenschapspaarden en Harrie is een echte kampioenschapsruiter.”

De wereldbekerfinale was reclame voor de springsport. “De Portugese parcourbouwer Bernardo Costa Cabral heeft een super job gedaan. Er moest wel gesprongen worden, maar we hebben ook van de ruiters uit andere delen van de wereld mooie parcoursen gezien. Dit was goed voor de paardensport. We kunnen gewoon niet anders dan tevreden zijn, maar we willen meer dan zilver. Op naar het volgende”, aldus Lansink.


bron: KNHS