Marcus Ehning: "Pret A Tout is HET barrage paard van deze tijd."

Marcus Ehning: "Pret A Tout is HET barrage paard van deze tijd."
Gisteren maakte Marcus Ehning zijn reputatie nog meer onsterfelijk. In het zadel van Pret A Tout won Ehning de Rolex Grand Prix in Genève. "Pret A Tout is gewoon het beste paard dat er is," vertelt Ehning na afloop. "Het was een prachtige rubriek, de overwinning voelt als een vroeg kerst cadeau."

Is dit het jaar van Pret A Tout? 

"Pret A Tout is enorm intelligent. Hij is fenomenaal. Ik kan alleen maar in superlatieven praten over hem. Pret A Tout is enorm krachtig, maar eveneens behendig, dit maakt hem ideaal voor barrages. Voor hem is er geen enkel probleem om een galoppas minder te rijden en snel te draaien.

Wat is het geheim van Marcus Ehning? Niemand kent het, maar iedereen wil het weten.

"Ik ben maar zo goed als mijn paarden. Mijn voordeel is dat ik heel wat kilometers op de teller staan heb, dat helpt enorm. Steve Guerdat is enorm snel in het zadel. Zijn barrage in de IJRC Top tien was buiten proporties. Ik denk niet dat ik een echt geheim heb. Ik rijd gewoon zoals ik het gewoon ben en probeer de beste paarden op stal te hebben."

Je bent nu in de running voor de Rolex Grand Slam? Zal je je in 's Hertogenbosch extra focussen op de Grand Prix overwinning?

Ik weet uit ervaring dat ik best niet voor mijn eigen voeten uit loop. Ik ben enorm verheugd terug te kunnen dingen naar de Rolex Grand Slam titel maar ik blijf met de voeten op de grond.