Lucy Deslauriers: "De Hunters zijn de basis van het Amerikaanse systeem..."

Lucy Deslauriers: "De Hunters zijn de basis van het Amerikaanse systeem..."
Een van de jongste deelnemers aan de FEI Nations Cup finale in Barcelona, de Amerikaanse Lucy Deslauriers, veroverde heel wat harten op Spaanse bodem. De 19-jarige Amerikaanse amazone heeft reeds een imposant palmares bijeen gesprongen. Deslauriers sprong in juni haar eerste Nations Cup wedstrijd voor senioren en vertegenwoordigde de Stars en stripes afgelopen weekend in Barcelona tijdens de finale.

Over haar BWP'er Hester (voormalig Frühling van d'Avrije) is de amazone vol lof. "Ik heb Hester (v. Wandor vd Mispelaere) nu reeds vijf jaar op stal. In het begin was hij nog vrij onervaren. We sprongen toen op een 1.20m niveau, toen was ik ongeveer 14 jaar. Nu springen we samen op het hoogste niveau."

"Hester en mezelf hebben onze tijd genomen om te kunnen evolueren. We hebben een echte band als duo en dat helpt ons om op dit niveau te kunnen presteren. Het is dankzij Hester dat ik de kans heb om op dit niveau te kunnen meespringen."

Deslauriers heeft ook nog een tweede toppaard in haar stallen. "Er is ook nog Kaspara. Kaspara en mezelf zijn een vrij jong team. Eind vorig jaar kwam de Hip Hop dochter bij ons op stal. Vorige winter hebben we even rust moeten nemen door een kleine blessure en nu werken we terug aan onze weg naar het hoogste niveau. Kaspara DH is nog maar negen jaar, dus relatief groen, maar ik kijk echt uit naar onze toekomst samen."

De jonge amazone heeft duidelijk haar zinnen gezet op een mogelijke carrière in de springsport, toch vindt ze ook dat haar studies belangrijk zijn. "Ik blijf naar school gaan. Ik vind steeds een manier om het te kunnen combineren. Het onderwijs en de persoonlijke ontwikkeling die dit toelaat zijn zo belangrijk dat dit voor mij een prioriteit blijft. De volgende vier jaar zal ik mijn universitaire studies proberen afwerken."

Het succes van de Amerikaanse springsport?

We spraken Deslauriers ook even over de Hunters. De rubrieken worden in één adem gezegd in Amerika maar zijn vrij onbekend op Europese bodem. "De Hunters zijn een vast onderdeel van het Amerikaanse systeem. In feite leren de rubrieken je te letten op je stijl en positie in het zadel. Hoe je een basis parcours afwerkt, kortom het is op een competitieve manier de basis van de springsport aanleren. Bovendien hebben we ook Equitation classes, deze leren je de basis verder uit te breiden zodat je op een hoger niveau kan springen.