Interview met Hans Peter Minderhoud: "Ons vizier is volledig gericht op Rio"

Na de verschillende succesvolle wedstrijden van Hans Peter Minderhoud in het Wereldbeker circuit vonden wij het hoog tijd voor een praatje met deze fantastische dressuur ruiter. Equnews sprak hem over de Wereldbeker wedstrijden en we blikken alvast vooruit naar Rio.

Lees hieronder het volledige interview:

Je hebt een geweldig winter seizoen achter de rug, en stond zelfs een tijdje bovenaan in het Wereldbeker-klassement. Hoe kijk je daar nu op terug?
Glock’s Flirt heeft een heel goed WB seizoen gelopen tot nu, scores in GP rond 77 en in kur elke keer 80+, dat ik even aan de leiding stond is leuk maar zegt niet alles. De beste vier wedstrijden tellen en ik had al vrij vroeg in het seizoen vier wedstrijden gereden omdat ik ook Glock’s Romanov nog op twee wedstrijden had gestart.
Heb je al een idee met welk paard je in in de wereldbeker finale van start zult gaan?
Glock’s Flirt is mijn eerste keus.                                                                                                                                                                                                                        

Hans Peter Mindehoud-Glocks Flirt-Amsterdam15                                                                              
Wat staat er de komende maanden, voor de zomer, bij jullie op de planning?
Ons vizier is volledig gericht op Rio met de bijbehorende observatiewedstrijden en op korte termijn natuurlijk de WB finale.

Na het succes afgelopen zomer in Aken kijken we natuurlijk enorm uit naar de Olympische spelen in RIO. Verwacht (of hoop je) dat Nederland wederom met een mannenteam aan de start gaat komen?
Dat maakt mij niet uit, al hadden we een geweldige sfeer afgelopen jaar maar de beste vier moeten gaan.

Hans Peter Minderhoud 7

 

Zelf zit je met drie fantastische paarden in het OS-kader, welke van de drie zie je als de grootste kanshebber om de reis naar Rio mee te maken?
Glock’s Johnson TN NOP is mijn eerste keus met Glock’s Flirt als geweldige back up. Glock’s Romanov kan hele goede proeven laten zien maar is minder constant dan Johnny en Flirt.

Nu de focus voor vele sporters op Rio ligt, hoe zorg je er voor dat de overige paarden (die niet mee gaan) ook op top niveau blijven?
Die train ik gewoon door zoals ik altijd doe alleen als we daadwerkelijk naar Rio gaan dan krijgen ze een beetje vakantie maar tot die tijd zullen die ook gewoon wedstrijden lopen.

Hans Peter Minderhoud

Hoe ziet een weekroutine voor jou er ongeveer uit?
Eigenlijk rijden, rijden en nog eens rijden en beetje lesgeven, als ik geen wedstrijd heb dan werk ik zondag halve dag.

Heb je naast de paardensport nog een passie voor andere zaken en/of hobby’s?
Ik sport één of twee keer in de week maar dat is niet bepaald een hobby voor me maar meer dat ik ook een keer iets anders doe.

Op stal bij jullie staan vele toppaarden, wat is jullie geheim? Of liever gezegd, waar kijken jullie naar bij de aanschaf van een eventuele nieuwe topper? (Welke kwaliteiten vind je dat een dressuurpaard moet hebben?)
Toppaarden moet je zelf maken er gaat heel veel training en goed management aan vooraf. We zoeken naar paarden met drie goede basisgangen en het vermogen om makkelijk te verzamelen verder is het belangrijk dat een paard wil werken, ze mogen zeker een eigen mening hebben maar wel een die graag wil werken.

Hans Peter Minderhoud 2

Als je eens een ander paard zou mogen berijden, welke zou dat dan zijn?
Ik heb het geluk gehad om zowel Totilas en Valegro al eens gereden te hebben verder ben ik heel blij met de paarden die ik nu zelf onder het zadel heb.

En tot slot, heb je nog advies voor onze lezers?
Volg je gevoel en je dromen!

 

Hans Peter Minderhoud 1