Gudrun Patteet over haar Pebbles: "Hij is niet als de andere paarden..."

Gudrun Patteet over haar Pebbles: "Hij is niet als de andere paarden..."
Na afloop van haar Wereldbeker overwinning in Helsinki kon Gudrun Patteet haar geluk niet de baas. "Pebbles is niet als de andere paarden," vertelt Patteet. "Hij is gecompliceerd en heel hevig, maar eveneens een enorme held met een grote dosis talent. Ik ben zo blij voor hem dat hij won vandaag, hij verdiende het vandaag."

Eerder dit jaar blonk Patteet al uit met een bronzen medaille op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken. Toch kan ze deze Wereldbeker overwinning als een hoogtepunt in haar carrière beschouwen.

"Vroeger reed ik de paarden vanaf hun vier jaar, nu vanaf hun zesde levensjaar. Ik vind het belangrijk dat ik de paarden reeds op jonge leeftijd onder het zadel heb." vertelt de Belgische amazone. "Het laat je toe een echt team te vormen. "

Toch vormde Patteet pas een duo met Pebbles wanneer hij acht jaar oud was. Over de opwarm routine van de 12-jarige ruin is Patteet duidelijk. "Het is een beetje atypisch. Eerst wordt hij gelongeerd. Wanneer er nog een tiental paarden voor mij zijn stijg ik op. Ik moet hem gewoon respecteren en op voorhand een plan hebben. Pebbles is één van de snelste paarden in de wereld, als je geen plan hebt dan loopt het slecht af."