Chantal Regter: ‘Ik rijd alweer 21 jaar in Wierden’

Chantal Regter: ‘Ik rijd alweer 21 jaar in Wierden’
Gisteren bleef de 31-jarige amazone, Chantal Regter met haar ‘maatje’ Quilando (Quintender) 0,03 seconde achter op de Brit Jonathan Dixon.

"Toen ik op het scorebord keek, dacht ik shit…  Die 0,03 seconde had ik wel kunnen goed maken. Ik heb onwijs lekker gereden, maar eigenlijk niet om te winnen," geeft Chantal Regter toe.

Het was januari toen Chantal Regter haar laatste internationale springconcours reed. Haar comeback is sterk. "Ik had een hoop jonge paarden waar ik mee aan de gang ben geweest en die nu meekunnen. Je kent dat wel, thuis een hoop werk en dan is het zonde dat je met drie paarden weg bent op internationaal. Er zijn heel veel mooie landelijke concoursen waar je ook 1.40m kan rijden. Exloo, Tolbert, Beilen, Drachten… Komende maandag Eext. Leerzaam en leuk. Ik vind niet dat mijn oudere paarden daarmee tekort zijn gekomen. Ok, internationaal heb je meer prijzengeld, maar ze zijn in elk geval niet uit ritme geraakt. Ik heb voor van de zomer meer internationale concoursen ingeschreven."

Regter al 21 jaar in Wierden

"Ik zei vandaag nog. We rijden alweer 21 jaar in Wierden, vanaf m’n tiende bij de pony’s. Ik kom hier echt heel graag. Alles is super voor elkaar. Lekker de ruimte om te galopperen en er staat hier genoeg te kijken voor de paarden. De paarden leren er veel van en de parcoursbouw was fair vandaag. Ik heb er vijf mee, een lekker volle dag. M’n groom en ik kunnen goed slapen vanavond. Maar ik houd er wel van. Als je moet hangen op concours en lang moet wachten tot je je volgende paard kan starten, word ik alleen maar chagrijnig. Ik ben liever bezig."