Ingmar De Vos: "In het voordeel van de sport, is ons enige doel een Olympische discipline te blijven..."

Ingmar De Vos: "In het voordeel van de sport, is ons enige doel een Olympische discipline te blijven..."

Ingmar De Vos is zijn loopbaan gestart als secretaris-generaal bij het FEI. "Het was een enorm grote uitdaging. Meer nog was er de verrassing toen ik in 2014 gevraagd werd het voorzitterschap over te nemen van Prinses Haya." In een gesprek licht De Vos zijn drijfveer toe. "Onze sport is een industrie met heel wat jobs, dat mogen we niet vergeten..."

"Mijn prioriteit is altijd geweest ons in de Olympische Spelen te houden. Onze sport is niet alleen een sport, maar ook een industrie. Het belang om je te kunnen profileren als Olympische sport is om die reden enorm belangrijk." vertelt De Vos.

"Verlies je je status als Olympische Sport dan gaat dat zonder meer gepaard met ernstige gevolgen voor de gekoppelde industrie. Denk maar aan het mogelijk verlies van jobs en handel. Ik herinner me nog de Spelen van 2012 in Londen. Het moment van een wakeup call toen we gedegradeerd waren als sport. Dat is het moment dat we onze communicatie meteen geboost hebben."

De Olympische Formaten

"Er is discussie omtrent deze 'format'. Maar deze zijn een gevolg van de populariteit van onze sport. Dankzij deze aanpassing zijn we bevestigd in Parijs en is ook Los Angeles geconfirmeerd." vertelt de FEI voorzitter. "We moeten blijven voldoen aan de eisen van het IOC. Deze spelen niet alleen op het vlak van sociale media maar ook bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid. Zo werken we ook aan een voorstel om onze Carbon Footprint te reduceren."

bron: Equnews