Hilde Veenstra: "Ervaring is key... "

Hilde Veenstra: "Ervaring is key... "

Zondag 3 april werd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de finale van de KNHS Topsport Jeugd Competitie sponsored by Sjef Janssen Beheer BV & Morssinkhof-Rymoplast 2021 verreden. De wedstrijd was een bevestiging voor de bondscoaches dat veel van de topjeugdruiters en hun paarden goed in vorm zijn. Naast diverse dagwinnaars werden ook de competitiewinnaars van de uitgestelde finale van 2021 bekend. Siebe Leemans, Nina Houtzager, Nick Nanning en Hilde Veenstra kregen de kampioenslinten omgehangen.

De wedstrijd voor junioren was de meest drukbezette rubriek van de dag, met totaal 23 combinaties, mochten vijf paren retour komen voor de barrage.  “Dat het vandaag in de barrage sneller kon heeft Milan Morssinkhof bewezen”, vertelt Nick Nanning, de competitiewinnaar van de Junioren. Morssinkhof won de dagprijs met Checkpoint Chacco, terwijl Nick Nanning de finalewinst van de competitie opeiste met Bandia. “Bandia is op dit erg goed in vorm. Ze heeft de hele competitie nul gelopen en in februari heeft ze in Spanje ook drie weken achtereen foutloos gesprongen en zich iedere proef geplaatst, dus ik heb er vertrouwen in dat ze helemaal klaar is voor de komende week in Opglabbeek”, vertelt de vijftienjarige ruiter die de eigenaar van Bandia, Willem Greve, heel dankbaar is dat hij de merrie mag rijden. “Het is mooi dat we met een jeugdcompetitie als deze ons kunnen meten met de concurrentie van eigen leeftijd, dat stimuleert en dat weet je ook weer waar je staat.”

Young Riders

Hilde Veenstra deed ook de hele competitie goede zaken, zowel bij de Junioren als bij de Young Riders. Met Beverly veroverde de Friezin in de Young Riders klasse in Ermelo zowel de dagwinst als de competitiezege. Hilde deed daarnaast ook nog succesvol mee aan de KNHS Hartog Trophy. “Ik vind deze competities altijd heel leuk om te rijden. Je doet er veel ervaring op en het is een goede voorbereiding voor bijvoorbeeld de diverse landenwedstrijden die eraan komen. Omdat ik nu zestien ben, mag in zowel bij de Junioren als bij de Young Riders rijden. Ik had met Beverly al wat vaker 1.40m proeven gesprongen, dus leek het mij en mijn trainster Nathalie van der Meij goed om te zien hoe ze het in de YR-klasse zou doen”, vertelt Hilde. Dat het duo zich op Young Riders niveau goed kan meten blijkt uit de resultaten. In de voorgaande competitiewedstrijden won het duo tweemaal en werd daarnaast een keer tweede, derde en vierde.


Junioren
1. Nick Nanning (Dalfsen), Bandia, 4 punten
2. Noelle Klokman (Barchem), Jagossi, 10 punten
3. Meike Zwartjens (Raalte), Denzel Tivoli Z, 13 punten

Young Riders
1. Hilde Veenstra (Drachtstercompagnie), Beverly, 4 punten
2. Meike Zwartjens (Raalte), Twister de la Pomme , 11 punten