Harrie Smolders: "Dit is zeker niet het laatste kampioenschap voor Monaco"

Harrie Smolders: "Dit is zeker niet het laatste kampioenschap voor Monaco"

Tijdens de Wereldbeker finale in Leipzig draaide de finale uit op een bloedstollende barrage. In 2016 werd Harrie Smolders reeds tweede met Emerald, hij herhaalde deze prestatie met zijn Monaco. “Ik ben heel tevreden. Dit zal niet Monaco’s laatste kampioenschap zijn” vertelt Smolders na afloop.

“Ik ben heel tevreden. Ik wist niet of Monaco ook drie dagen lang een zwaar kampioenschap zou kunnen lopen. Dat is toch anders dan tweede worden in Geneve of Den Bosch. Dit zal niet zijn laatste kampioenschap”, vertelt Smolders in de persconferentie.

“We hadden niet alle geluk”, vertelt Smolders direct na afloop van de beslissende laatste manche voor de camera van FEI-tv. “Ik had iets een passieve afstand naar de steilsprong waar we een fout kregen. We waren iets traag van de grond, raakten de balk ook maar net en hij viel naar beneden. Dit was Monaco’s eerste kampioenschap. Het is een fantastisch resultaat. Monaco was in super vorm de hele week. Het liep niet helemaal voor ons zoals we gehoopt hadden. Ook op vrijdag hadden we wat pech met de fout in de barrage, maar een tweede plaats is in de wereldbekerfinale is echt geweldig.”

Monaco, het paard van de toekomst

Smolders heeft zijn 13-jarige Holsteiner ruin Monaco (Cassini II x Contender) in gezamenlijk bezit met de Evergate Stables van Jennifer Gates, de dochter van Bill Gates. Smolders is trainer van Jennifer, die zelf internationaal amazone is, en rijdt naast Monaco meerdere paarden voor de Evergate Stables. "We werken al meerdere jaren samen. Ik ben ze heel dankbaar. Jennifer en Nayal Nassar zijn geweldige eigenaren. Ze waren vandaag ook hier bij de finale en zijn daar speciaal voor overgekomen."