Frank Schuttert: "Ooit wil ik samen met Hendrik-Jan iets verderbouwen..."

Frank Schuttert: "Ooit wil ik samen met Hendrik-Jan iets verderbouwen..."

De Nederlandse springruiter, Frank Schuttert is reeds ingeburgerd als halve Belg bij Stal Lansink. In 2012 reed hij zijn eerste 1.60m parcours op internationaal niveau met Winchester HS (Numero Uno). Het éne internationale succes volgde het andere sindsdien op. In een interview met Grand Prix heeft de Nederlander de levensloop bekend gemaakt. "De verhuis naar België was de belangrijkste professionele beslissing die ik ooit nam," vertelt hij.

"Hoewel we thuis alles hadden om ons professioneel te ontwikkelen, belde ik alsnog Jos Lansink op om er ervaring op te doen. Het plan was dat ik en maand zou blijven om te kijken of het goed werkte. Ruim zeven jaar zit ik hier nog steeds," vertelt Schuttert.

Het eerste grote succes  haalde de Nederlander met Winchester HS. "Net als ik komt hij uit Ommen. Van bij het begin geloofden we er erg in. Hij was heel bijzonder, soms een beetje gek. Maar toonde keer op keer zijn kwaliteit. Na die Grand Prix winst in 2012, bleek de doorbraak. We kregen in januari dat jaar de kans om deel te nemen aan Jumping Amsterdam, één van de belangrijkste wedstrijden in Nederland. Winchester won daar zijn tweede Grand Prix op 1,60m. Daarna ging alles heel snel."

België is het ....

Voorlopig heeft de Nederlander nog geen plan om België te verlaten. Toch wil hij ooit, een dag, samenwerken met zijn broer Hendrik-Jan. "We hebben het nog nooit echt besproken, maar het is mogelijk dat we ooit samen iets gaan doen."


bron: Grand Prix