Frank Schuttert: "De winst delen is altijd apart... maar daarom niet minder leuk!"

Frank Schuttert: "De winst delen is altijd apart... maar daarom niet minder leuk!"

Gedeelde smart is halve smart moeten Pieter Clemens en Frank Schuttert hebben gedacht. Op zondag deelde Clemens met voormalige Stal Lansink-collega, Frank Schuttert de winst. “Met zijn tweeën winnen is altijd apart, zeker in dit geval omdat ik hele goede vrienden ben met Pieter en lang hebben samengewerkt." vertelt Schuttert!

"Als ik met iemand de winst moet delen, dan is dat wel mooi omdat met Pieter te doen”, reageert Frank Schuttert uiterst tevreden na afloop. “Dit is voor mij juist hetzelfde”, lacht Pieter Clemens. We zijn heel goede vrienden en hebben lang samengewerkt, supermooi dit!”

Over de negenjarige merrie Panama van ’t Roosakker (v.Echo van ’t Spieveld) is Frank Schuttert lovend. “Het is een eer dat ik dit paard mag rijden. Dit was als jong paard al een heel kwaliteitsvol paard. De merrie is in eigendom van Wezenberg en heel fijn dat ze aan mij gedacht hebben om dit paard te mogen rijden nu ik voor mijzelf ben begonnen. Ik heb haar meegenomen als derde paard om ervaring op te doen. Dit parcours van vanmiddag direct op tijd lag haar wel, het is een snel paard. Het liep gewoon heel mooi”, blikt Frank Schuttert terug op zijn rit.

Frank is nog niet vaak aan de start gekomen bij The Dutch Masters en daardoor misschien wel extra onder de indruk. “Het is een fantastisch evenement, de hele wereldtop is hier aanwezig. Dit was natuurlijk een mooie overwinning, maar het draait om vanmiddag. Daar hebben alle grote mannen naar toegewerkt en ook ik ga zeker nog een poging wagen. Hopelijk kunnen we er een nog mooiere zondag van maken.”

Vlot begonnen, ik probeerde zo snel mogelijk te rijden en dat ging heel goed”, lachte de tweede winnaar van de Borek Prijs. “Dit paard heeft een super instelling, is heel voorzichtig en heeft er veel in. Ik denk wel een paard dat we straks ook in de hogere proeven gaan zien”, aldus Pieter Clemens over Big Beauty Z (v.Big Star Jr KZ). “Ik ben echt superblij dat ik de kans heb gekregen om hier te mogen rijden. Eigenlijk een van de mooiste binnen jumpings die er is, ik ben heel blij”, besluit de Belgische ruiter.

bron: The Dutch Masters