Emma Heijligers: "Super leuk, echt fantastisch..."

Emma Heijligers: "Super leuk, echt fantastisch..."

"Super leuk, echt fantastisch..." dat is de eerste reactie van de 13-jarige Emma Heijligers die vandaag Nederlands kampioen werd bij de Children. "Ik ben zo trots op mijn paard Sambucca. Het is zo’n goed paard. Gewoon niet normaal."

Hij doet echt alles voor mij. We hebben heel lang hier naar toe getraind. Dat het dan ook zo lukt, is gewoon hartstikke gaaf.”

Faye Louise Vos: "Vandaag was het minder spannend..."

Faye Louise Vos (12) deed in de laatste onderdeel van het NK goede zaken. Met slechts vier strafpunten over beide manches klom ze naar de tweede plaats in het kampioenschap. “Ik had dit eigenlijk niet verwacht, maar ik vind het wel heel leuk”, vertelt de dochter van de internationale springruiters Robert en Annet Vos, “Mijn broer Thijmen heeft mijn paard Calgary eerder gereden. Calgary is al zestien jaar oud. Ik ben iets voor dit jaar begonnen met Calgary.”

“Ik vond het vandaag niet spannend, het ging wel goed”, laat ze gelaten weten. Over haar plannen komende tijd zegt ze: “Ik wil dit jaar proberen zoveel mogelijk landenwedstrijden te rijden.”

Renske van Middendorp: "Als ik vanochtend in de eerste manche de fout niet had gemaakt..."

Ook Renske van Middendorp reed haar eerste kampioenschap bij de Children. Met de met veel vermogen springende schimmel Dos Lunas Galaxie veroverde de dertienjarige amazone het brons. “Als ik vanochtend in de eerste manche de fout niet had gemaakt, dan was ik tweede geworden”, klinkt het nuchter. “Maar ik ben wel tevreden want ik heb mijn paard nog maar een twee maanden. Hij heeft al 1.45m gesprongen en dit was de eerste grote wedstrijd die ik met hem reed. Het is best een pittig beest. Het ging best goed, ja. Ik wil dit jaar bij de Children blijven rijden en volgend jaar naar de junioren.”


F. © Claus Close Up