Edwin Hoogenraat: "De Nederlandse Children zijn ondertussen wel wat gewend..."

Edwin Hoogenraat: "De Nederlandse Children zijn ondertussen wel wat gewend..."

Na het Europees teamgoud in De Wolden heeft het Nederlandse Children-team ook de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 gewonnen.Het team in de finale in Opglabbeek bestond net als op het EK uit Emma Bocken met Dagma, Jorinde Dolfijn en Povidence, Thijmen Vos en Theo en Finn Boerekamp op Gradini. “Dit kan gewoon niet beter”, vertelt Edwin Hoogenraat trots. “Het bewijst dat het EK goud geen toeval was.”

“Een prachtige dubbelslag om na het EK ook de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 en de over-all titel te winnen”, vertelt bondscoach Edwin Hoogenraat.


De oranje-jassen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar kregen de overwinning in de finale echter niet cadeau. “We moesten met vijf andere landen in de barrage strijden om de eerste plek. De kwaliteit is zo hoog. Het was echt een reële proef in de eerste manche. In de barrage moesten alle vier mijn combinaties rijden. Ze zijn ondertussen wel wat gewend, dus kunnen goed omgaan met de druk. Al na drie combinaties was duidelijk dat we wonnen. We waren de enigen met drie foutloze barrageritten.”


Met de winst in de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 sluiten de Children een geweldig seizoen af. “We hebben ook de landencompetitie gewonnen, de finale en het goud op het EK. Dat kan gewoon niet beter. Ik had mijn gouden EK-team opgesteld in de finale. Dat laat maar weer eens zien dat het goud in De Wolden geen toeval was.”


bron: KNHS