Edwin Hoogenraat: “De harmonie tussen ruiter en paard vind ik belangrijk"

Edwin Hoogenraat: “De harmonie tussen ruiter en paard vind ik belangrijk"

Bondscoach Edwin Hoogenraat lette bij het jureren van de KNHS-Hartog Trophy in Utrecht in het bijzonder op de harmonie tussen ruiter en paard, één van de belangrijkste doelstellingen van deze jeugdcompetitie. Na de eerste ronde op rijstijl volgde in iedere rubriek een barrage. Bij de pony’s ging de overwinning naar Tessy van der Velden Jonkers. Jip Grootegoed (Children), Anna Jázmin Nyiri (Junioren) en Emmy Hensen (Young Riders) werden bij de paarden als winnaars gehuldigd.

Edwin Hoogenraat nam vandaag als jurylid in de baan plaats en voorzag de deelnemers van de nodige aanwijzingen. “Er waren een aantal goede ruiters bij. De betere combinaties waren er vooral bij de pony’s, maar ook in de andere rubrieken zag ik een paar goede ruiters”, vertelt Hoogenraat, die als bondscoach uiteraard de talentenvijver met interesse in de gaten houdt. “Met name bij de pony’s waren er enkele combinaties die ik nog niet vaak gezien had, dus vond ik wel leuk.”

Harmonie in het rijden
Edwin Hoogenraat: “De harmonie tussen ruiter en paard vind ik belangrijk, dat had vandaag mijn aandacht. Daarbij lette ik op het juiste grondtempo en of de ruiter met een plan rondreed. Een aantal ruiters viel daarin positief op.” Faan Pompen stond in de fraaie accommodatie van de Voornruiters als jurylid op het voorterrein. “De cijfers die Faan voor het losrijden gaf verschilden niet zo heel veel van mijn cijfers in de ring, dus dat was mooi”, aldus Hoogenraat.

Hoge stijlpunten
De meeste stijlpunten van de dag (85) werden toegekend aan juniore Anna Jázmin Nyiri. Zij was ook de snelste in de barrage en won daarmee overtuigend de Junioren-rubriek. Bij de Children kregen zowel Jip Grootegoed als Donna van der Donk 83 stijlpunten, maar Jip reed een snellere barrage en won daarmee beide rondes. Emmy Hermsen was de enige Young Rider die aan de start kwam. Bij de pony’s werd Tessy van der Velden Jonkers met 84 stijlpunten tweede in de eerste omloop door een springfout. Ook in de barrage werd ze tweede, genoeg voor de uiteindelijke overwinning.


Uitslag KNHS-Hartog Trophy Utrecht:
Pony’s

1. Tessy van der Velden Jonkers – Ballard Prince
2. Geralda ter Maaten – It’s Fun
3. Joy Neuman – Je T’aime
Children
1. Jip Grootegoed – Dosco van de Postbaan
2. Donna van der Donk – Mr Grey ML
3. Douwe Avezaat - Enigma
Junioren
1. Anna Jázmin Nyiri – Diary of Dreams 4
2. Julia Kapteijn – Fajoecha BH
3. Caitlin Snel – Canny Blue
Young Riders
1. Emmy Hermsen – La Baule B

bron: KNHS.nl