Duitse Chef d'Equipe Otto Becker: "Ware horsemanship is een essentieel element voor uitmuntendheid."

Duitse Chef d'Equipe Otto Becker: "Ware horsemanship is een essentieel element voor uitmuntendheid."

Duitsland, door velen beschouwd als een van de meest succesvolle paardensportnatie, levert consequent opwindende prestaties en blijft een geduchte kracht. "Door de introductie van de Longines League of Nations™ krijgen de nationale federaties en onze teams de kans om deel te nemen aan een werkelijk wereldwijde serie. Dit is een opwindende kans en we kijken uit naar het begin van de League," zegt de secretaris-generaal van de Duitse Federatie, Soenke Lauterbach, over hun deelname aan de League.

Het indrukwekkende trackrecord van Duitsland ondersteunt zeker het enthousiasme van hun internationale fans. Naast het feit dat ze de huidige winnaars zijn van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final 2023, hebben ze ook drie keer teamgoud behaald op de FEI World Equestrian Games™ en het FEI Jumping World Championship, waarmee ze alleen met Frankrijk deze prestigieuze onderscheiding delen. Om hun glorie te vergroten, is Duitsland de enige natie die acht keer Olympisch teamkampioen is geworden, iets waar ze zich bewust van zullen zijn als Parijs 2024 dit jaar nadert.

Chef d'equipe en de Duitse nationale coach sinds 2009 - niet te vergeten een voormalig Duits en Olympisch kampioen - Otto Becker deelt inzichten in wat de Longines League of Nations™ betekent voor Duitsland en de wereldwijde springgemeenschap.

Als gevestigde kracht in verschillende sporten, hoe verwacht u dat de Longines League of Nations™ zal bijdragen aan het handhaven van de reputatie van Duitsland als een toonaangevend land in de paardensport?

"Het is al een prestatie om deel uit te maken van de Longines League of Nations™, en we voelen dat alle tien de naties deze privilege waarderen. Desalniettemin is het hard werken, dag in dag uit, voor onze ruiters, grooms en trainers om succesvol te zijn en hoog op de ranglijsten te blijven. Onze teams zullen hun best doen om goed te presteren en te schitteren op het podium van de Longines League of Nations™ - de competitie is in de loop der jaren zeer intens geworden, dus het is niet vanzelfsprekend om succesvol te zijn tijdens de serie. Maar - parallel aan de Olympische Spelen - beschouwen we de Longines League of Nations™ als de meest prestigieuze serie van 2024."

De serie plaatst onze sport onder een wereldwijde schijnwerper. Hoe plant u dit exposure te gebruiken om jonge Duitse talenten te stimuleren en te ondersteunen, zodat er een pijplijn van vaardige atleten voor de toekomst is?

"Jonge atleten hebben oriëntatie en doelen nodig om naar te streven. Dromen van deelname aan een nationaal team is zo'n doel, vooral wanneer het land goed presteert en nationale trots veiligstelt. Het bieden van kansen voor jonge atleten gedurende hun hele carrière is essentieel om hun vaardigheden consistent en grondig te ontwikkelen. Dit begint op jeugdniveau en gaat door gedurende hun hele carrière."

Duitsland excelleert in verschillende paardensportdisciplines, met veel springruiters die een diverse en veelzijdige basis hebben. Hoe draagt deze multidisciplinaire expertise volgens u bij aan een voorsprong in de Longines League of Nations™?

"Een kernelement van de beroemde Duitse Rijkunstprincipes is deze diverse basis. Onze ruiters leren niet alleen dressuur of springen; het doel is dat ruiters leren en begrijpen dat dit allemaal met elkaar verbonden is en dat je het ene niet goed kunt doen zonder het andere. Je wordt een betere springruiter als je dressuur kunt rijden - en wanneer je begrijpt waarom, helpt dit jou en je paard beter te springen.

Dit kernelement is altijd een van onze sterke punten geweest en blijft zijn waarde tonen. Bovendien moet het gehele management van het paard zeer goed doordacht zijn en we hechten er sterk aan dit te optimaliseren. Ware paardensport is een essentieel element voor ware uitmuntendheid."


Bron: FEI (Georgie Roberts)