Doron kuipers: "Van olympische teamkleding passen naar Jumping de Achterhoek"

Doron kuipers: "Van olympische teamkleding passen naar Jumping de Achterhoek"

Gisteren liet Doron Kuipers zich opvallen. Doron Kuipers reed de negenjarige Fabulous (v. Harley VDL) naar de tweede plaats. “Eigenlijk liep mijn ronde
niet helemaal naar tevredenheid want ik moest een paar keer een galopsprong extra rijden. Mijn geluk is dat Fabulous een heel snel paard is van nature. Ik hoef niet hard te rijden om snel te zijn”, vertelt Doron Kuipers.

Fabulous loopt zondag zijn derde Grote Prijs binnen drie weken. “Ik heb wat jongere paarden mee die ervaring moeten opdoen op tweesterren niveau. Na deze drie weken weet je waar je staat met ze. Fabulous kan straks mee naar de grote wedstrijden voor de bijrubrieken als Charley de Big Tour moet lopen. Het is een super paard om erbij te hebben. Hij is sensibel, een beetje bang van andere paarden, maar hij neemt bijna altijd geld mee naar huis”, vertelt Doron over het paard van Geert Jan Markgraaff.

“Heel gaaf om dit mee te maken en in dit traject te zitten. De weg is nog lang richting Tokyo. Er kan nog zoveel gebeuren, maar ik ga er alles aan doen om bij de beste vier springruiters voor het team te komen. Het gaat niet makkelijk zijn, maar het is me dit jaar ook gelukt op het EK. Dat geeft hoop en vertrouwen. Charley heeft op dit moment een concourspauze. Ik wil hem straks op Jumping Amsterdam en Indoor Brabant rijden en hopelijk knallen in het buitenseizoen. Het is soms best lastig om hem thuis te houden. Je weet dat je met hem heel simpel foutloos kan rijden in een Grote Prijs in tegenstelling tot een jonger, onervaren paard. Maar we hebben een doel voor ogen en we houden ons aan het plan. Zonde om hem nu leeg te springen. Van de zomer, dan moet het gebeuren!”

bron: Persbericht- F. Digishots