De Corona-crisis ervaring met Stal Gulden Sporen

De Corona-crisis ervaring met Stal Gulden Sporen

De Corona-crisis slaat zwaar toe bij onze hippische ondernemers. Zeker bij manèges en pension stallen, deze werden immers verplicht de deuren te sluiten, verhuur van accommodatie stop te zetten en eventuele horeca te stoppen. we spraken met Ines De Backer en Moo Cornelis-Tamisaft, van Stal  Gulden Sporen, hoe ze deze periode beleven.

"Het moeilijkste is dat je heel strikt moet zijn ten aanzien van je klanten. Iedereen wil het beste en snapt de ernst van de situatie, maar ze willen ter zelfde tijd ook tijd spenderen met hun trouwe viervoeter."

"We hebben de regel ingevoerd dat de eigenaars maximaal 1 uur bij hun paard mogen zijn en dat met maximaal 2 personen per paard." gaat Moo verder. "Het vraagt wat extra effort maar als dit helpt deze periode sneller te overbruggen dan doen we dat graag. Zo desinfecteren we de klinken en deuren ook meermaals per dag. "

"Het ergste aan deze periode is het wegvallen van de inkomsten. Dit is een financiële ramp. De manegepaarden staan lekker te grazen op  de weide. Het is ze gegund maar financieel is dit minder leuk voor ons. Enkel de maandelijkse pension inkomsten kunnen we nu op rekenen..."

Maar we blijven positief

"Maar we blijven positief. Deze periode geeft ons de tijd en mogelijkheid om wat zake op orde te stellen. Omheiningen in orde brengen, aanleggen van wat extra infrastructuur. Verder kunnen we nu meer tijd steken in het opleiden van onze jonge paarden. De druk valt ook een beetje van hun schouders wat ook positief is voor het leerproces."