Corona-blog met Lisa Nooren: "Ons hele team is gelukkig nog gezond en dat staat voorop!"

Corona-blog met Lisa Nooren: "Ons hele team is gelukkig nog gezond en dat staat voorop!"

Aangezien Corona nog steeds niet uit het land is, hebben we ook deze week weer een gastblogger. Deze week valt die eer te beurt aan Lisa Nooren die ons graag een kijkje gunt in haar Corona-leven! 

Hi Equnews!

Leuk dat jullie een paar daagjes bij Nooren Equestrian onze day-to-day lives mee komen volgen!

Gelukkig is ons hele team gezond– dit staat nu natuurlijk voorop! Ik denk dat we in onze paardenwereld van geluk mogen spreken dat heel wat van ons veel ruimte om ons heen hebben. Ondanks dat alles stil staat en ik ook enorm de concoursen mis maak ik er een punt van mezelf iedere dag eraan te herinneren wat een geluk het is om vrij in de buitenlucht te kunnen bewegen en iedere dag nog paard te kunnen rijden.

Maandag is normaal gesproken bij ons een vrij rustige dag – de paarden die teruggekomen zijn van concours hebben dan vrij. Dit hebben we voor het moment eventjes omgegooid zodat alle paarden nu op Zondag vrij zijn. Dit is absoluut een van de pluspunten van de huidige quarantaine: Zondag’s brunchen en famille? Impossible. Maar nu dus wel al zes weken aan een stuk, heel gezellig!

Vandaag is de gewone werk week dus weer begonnen. We hebben besloten om het concours ritme er min of meer in te houden, dit betekent dat onze spring trainingen nu op Vrijdag en Zaterdag zijn. Hierdoor is het vandaag rustig, alle paarden worden losjes gewerkt en het gros lekker op de baan. De weg achter ons huis ligt op een heuvel, en iedere training begint met een hack de heuvel af en op – ten eerste is het fijn voor de paarden om zich in een andere omgeving te bevinden en ten tweede is het super voor hun spier ontwikkeling om ieder dag de heuvel op te hacken.

Ik heb gemerkt dat deze periode enorm fijn is om door bepaalde moeilijkheden heen te werken. We hadden een enorm druk schema en veel gereis maar ik kan nu zoveel tijd nemen als ik wil voor iedere training. Ook is het fijn voor beide Giampiero en mijzelf dat papa nu iedere dag thuis is, voorheen was hij er bijna nooit maar nu kunnen we alles in detail bespreken en ieder paard en diens vooruitgang analyseren. In de middag maak ik tijd voor het verven van enkele balken. Dit zou ik natuurlijk normaal ook nooit kunnen doen maar nu hartstikke leuk om mijn artistieke kant een beetje los te laten lopen haha!

Hoop dat jullie een goede Maandag hebben gehad!Tot Morgen!