Christian Kukuk en Richard Vogel: "Op zondag hebben we echt geluk gehad... maar dat is ook belangrijk in onze sport!"

Christian Kukuk en Richard Vogel: "Op zondag hebben we echt geluk gehad... maar dat is ook belangrijk in onze sport!"

Op zondag won team Duitsland de FEI Nations Cup finale. De Duitse springruiters lieten zich uitgetogen uit na de winst. "Het is het 10e jaar dat we in Barcelona starten en ik ben blij dat we al zeker zijn dat er nog een elfde jaar komt. Topsport blijft hier centraal staan en het was spannend, heel spannend," steekt teamchef Otto Becker van wal.

Christian Kukuk verklaarde achteraf dat er wel wat druk op zijn schouders lag nadat landgenote Jana Wargers met twee springfouten eindigde. "Gelukkig heb ik wat druk nodig," vertelt Kukuk. "Ik was ervan overtuigd dat we een sterk team hadden en geloofde er ook echt in dat we de winst in de wacht konden slepen. Zelf was ik wat teleurgesteld dat ik één springfout had op donderdag. Maar dat motiveerde me enorm om nog beter te doen op zondag. En gelukkig sprong mijn paard fantastisch."

"Checker werd normaal door mijn werkgever, Ludger Beerbaum gereden. Ik nam de teugels ongeveer twee maand geleden over. Dit paard maakt me echt gelukkig." besluit Kukuk.

Landgenoot Richard Vogel kwam met zijn statige United Touch aan de start. "Tot op de finale voelde ik me iemand die de wedstrijd aan het bekijken was, maar er geen onderdeel van maakte.  Gelukkig was zondag het kantelmoment. Voor United Touch zijn de combinaties altijd moeilijk. United Touch heeft een enorm grote galop. Je kan je inbeelden dat de twee dubbel combinaties en driesprong met hoofdpijn bezorgden, maar onze teamchef, Otto Becker vertelde me gewoon... neem een aspirientje!"