Auke Feenstra: "Alle dagen nul, dat kon niet beter..."

Auke Feenstra: "Alle dagen nul, dat kon niet beter..."

Auke Feenstra kwam, zag en overwon op het Nederlands Kampioenschap Young Riders. In het zadel van zijn 9-jarige merrie Jolineke viel er drie dagen geen balk in de fraaie piste van Green Valley Estate in Deurne. “Auke heeft verdiend gewonnen”, concludeert bondscoach Vincent Voorn dan ook.

“Ik ben echt superblij dat mijn paard het zo goed deed. Alle dagen nul, dat kon niet beter”, vertelt Auke na afloop van het behalen van de nationale titel. “Ik heb haar in de voorbereiding op het NK naar twee landelijke concoursen meegenomen. Dit NK kon dan misschien een mooi opstapje zijn naar internationaal rijden”, klinkt het bescheiden uit de mond van Auke Feenstra. Die opzet lijkt geslaagd met deze NK-winst.


Auke rijdt Jolineke nu zo’n twee jaar. “Ik heb haar net als mijn andere paard samen met haar fokker, we hebben een mooie samenwerking.” Auke gaat nu toewerken naar de internationale wedstrijd in het Belgische Bonheiden. “Daarna moet ik even kijken hoe de rest van het seizoen gaat lopen. Als het EK daarin zit is dat mooi meegenomen. Het is niet per se mijn hoofddoel om daar te rijden, maar deze overwinning helpt zeker mee.”