Paardenveilingen Online: veulen & embryo veiling van start!

Paardenveilingen Online: veulen & embryo veiling van start!


De veulencollectie van Paardenveilingonline.com is met recht indrukwekkend te noemen. Wat te denken van vaderdieren als Cornet Obolensky, Kashmir van Schuttershof, Grandorado TN, Nixon van ’t Meulenhof en Pegase van ’t Ruyterhof? Als klap op de vuurpijl heeft de collectie een embryo van de onovertroffen Chacco-Blue! Uniek aan deze veiling is het aanbod van een veelzijdige, kwaliteitsvolle collectie met lage kosten voor koper én verkoper. Wees er snel bij en bied mee vanaf vandaag, je hebt slechts tot zaterdag 27 juni om je bod te plaatsen!


Organisatoren Niels Mulder en Alwin Scholten hebben een gevarieerd aanbod bij elkaar gebracht, 23 uitstekende veulens en 4 embryo’s. De veulens en embryo’s stammen van zowel bewezen hengsten als van veelbelovende, ‘nieuwe’ hengsten. Stuk voor stuk komen ze uit interessante moederlijnen met veel sport.

Bekijk de gehele collectie

Registreer je nu en mis als koper niks van deze interessante collectie


Embryo Chacco-Blue
We beginnen maar meteen met een van de vele topitems van Paardenveilingonline: een embryo van topvererver Chacco-Blue! Met verder nog Mr.Blue en Libero H in de pedigree zijn drie uitzonderlijk succesvolle sport- en fokhengsten gecombineerd. Grootmoeder Noor presteerde met Carry Huis in ’t Veld op Grand Prix-niveau, en haar nakomelingen Dame Blanche (v.Clinton), Hypnotic ex Tae Bo (v.Baloubet du Rouet) en Extra Blue Blood (v.Mr.Blue) liepen of lopen internationaal.


Cornet Obolensky, uit topsportstam

Voor zowel de sport als hengstenopfok is deze Phynnaeus E.C. een waardevolle investering. Hij stamt af van de alom geprezen topvererver Cornet Obolensky; zijn jonge moeder Kadess is een halfzus van maar liefst zes internationale springpaarden! Grootmoeder Lolette bracht bijvoorbeeld de Grand Prix-paarden Rolette (v.Lester) en Unaniem (v.Heartbreaker). Als moedersvader voegt de genetisch interessante Grand Prix-hengst F-One USA zijn prestatiegenen toe.


Sport- en fokgenen

De vader van Pablo Escobar KJV, Carrera VDL, heeft zich in de sport bewezen met succesvolle Nations Cup-wedstrijden en Grand Prix-zeges. Zijn oudste nakomelingen, zoals Good Farming HS en Genesis HB, staan aan het begin van een internationale sportloopbaan, daarnaast is hij vader van veelbelovende hengsten Kallmar VDL en hengstencompetitiewinnaar Kincsem. Via de goed verervende hengsten Numero Uno en Mermus R gaat zijn moederlijn terug op de prestatiemerrie Barones. Zij staat aan de basis van meerdere internationale springpaarden op minimaal 1.45m-niveau.


Powergirl: what’s in a name?!

De oudste nakomelingen van BWP Young Stallion of the Year Nixon van ’t Meulenhof lijken fantastisch en ook deze Powergirl gaat een grote toekomst tegemoet. Haar moeder Dirwies is een halfzus van de internationale 1.45m-springpaarden Courweis VDL (v.Candidat), Fentanil (v.Cento) en Caitol Wies (v.Quite Capitol). Via de bewezen internationale sport- en fokhengsten Diamant de Semilly en Corland gaat deze lijn terug op Jourwies. die aan de basis staat van internationale springpaarden én de goedgekeurde KWPN-hengst Wizzerd.


Belofte van Grandorado TN

Onder Willem Greve imponeert Grandorado TN keer op keer en hij imponeert ook met zijn nakomelingen op keuringen en in de aanlegtesten. De moeder van P-Donna, Bella-Donna B (v. Cornet Obolensky), is een halfzus van het Grand Prix-springpaard Acertijo (ex Ricardo B, v.Heartbreaker). Grootmoeder Elieasa is ook in de tweede generatie terug te vinden achter het internationale 1.50m-springpaard Mine That Bird (v.Carthino Z). Uit deze familie komen ook de KWPN-hengst Jumbo-Jet (v.Concorde) en het internationale 1.50m-springpaard Dakota du Buisson Z (v.Dutch Capitol).