Nafok van Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z trekt de aandacht op Jumping Mechelen

Nafok van Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z trekt de aandacht op Jumping Mechelen

Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero Z verdient zijn plaats in die spotlight, die hij stilaan aan het verwerven is, des te meer! De opvallende hengst bewijst een topvererver te zijn binnen de sport en drukt zijn stempel via zijn uitzonderlijke genen die hij genereus doorgeeft aan de volgende generaties.

Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z, gefokt bij Tim Van Tricht en Jill Smits, stamt af van de gerenommeerde Diamant de Semilly en de Chin Chin-merrie China Touch Hero. Deze powerhouse belichaamt een krachtige combinatie van genetisch erfgoed! Een van zijn meest opvallende nakomelingen is Puskas de Kalvarie, die onder het zadel van Gilles Thomas zich al op het 1.50m niveau heeft weten te manifesteren. 

Recentelijk was het Karel Cox die Double Fun Marienshof Z, een zevenjarige hengstenzoon van Don’t Touch uitbracht tijdens de rubriek voor jonge springhengsten van Jumping Mechelen. Ook de gerenommeerd paardenhandelaar en hengstenhouder spreekt enkel lovend over deze topgenen:

"Double Fun Marienshof Z is een opmerkelijk commercieel paard, uiterst aangenaam te rijden en met een opvallende voorzichtigheid. Ontdekt op het WK in Lanaken op zesjarige leeftijd en later in Sentower, heeft hij zijn potentieel snel bewezen. Hij is in ieder geval een interessant paard met capaciteiten om succesvol op 1.50m-niveau mee te dingen!”

En daarmee heeft Cox geen ongelijk want het gros van de nakomelingen presteren op een minimum van 1.30m-niveau. 

“De huidige focus ligt primair op de sport, maar de veelzijdigheid van Double Fun en zijn genetische erfenis van Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z maken hem een opwindende naam voor zowel ruiters als fokkers”, besloot Cox. 

Cox’ was niet de enige met een succesvolle nakomeling van de topvererver, ook de man in het blauw, Christian Ahlmann blonk uit met Don’t Touch bloed onder het zadel. Met Dourkhan Hero Z besloot de Duitser zijn deelname aan de uitdagende CSI5*-W Sires of the World met een nulresultaat! 

Zoek je zekerheid voor je fokkerij, dan is Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero Z zeker en vast de juiste keuze! Deze hengst verzekert de looks, de ingesteldheid en het vermogen bij paarden gemaakt voor het hoogste niveau. 



F. ©: 1clicphoto - Hervé Bonnaud - Double Fun Marienshof Z