KASK rijhelmen belooft een nieuwe wind

KASK rijhelmen belooft een nieuwe wind
Simon’s Horseshop is bezig met een opmars in het (inter)nationaal paarden milieu. De paardenshop doet er echter nog een ‘schepje’ bij. Deze week trekken ze richting het Mekka van de paardensport, Aken. Op zich niet meteen wereldschokkend nieuws, was het niet dat ze een ‘nieuw’ helmen-merk met zich mee brengen.

KASK, voornamelijk gekend van de ski en wieler helm gaat nu samen met Simon’s Horseshop in zee om een nieuwe paardenhelm op de markt te brengen. En laat ons meteen ook toegeven het is speciaal! Jawel de helm zijn design is niet meteen wereldschokkend. Het is een mooi en leuk ogende helm die je het best kan plaatsen als een symbiose tussen Uvex, de nieuwe GPA en innovativiteit van Samshield.

De helm is uitgevoerd in Carbon, hoewel een ‘broos’ materiaal bewees het al meermaals zijn sterkte bij gebruik als ruiter cap. De innovativiteit zit hem onder andere in het verluchtingsysteem van de helm. Deze is perfect geoptimaliseerd en maakt gebruik van de fysische beginselen van de aerodynamica. Design en innovatie gaan hier dus hand in hand.

IMG_5417

Leuk is dat je de helm volledig kan personaliseren. We spreken niet zozeer over een leuke print op het ventilatie-systeem, want dat is uiteraard een optie. Nee, eerder over de grote variëteit dat Simon’s Horseshop op de markt brengt. Kleuren en materialen lijken onbeperkt aanwezig te zijn. Meest extravagant is echter het exemplaar waarbij de helm een 18k geelgoud afwerking heeft. Het lijkt meteen iets voor Saudi-Arabië of (cliché?) de dressuur wereld, toch denken we dat deze extravagante zet misschien de Swarovski steentje even aan de kant…

Wij hopen de helm weldra aan een veiligheids en comfort test te onderwerpen, tot dat moment tasten we op dat vlak nog even in het duister. Hoewel de helm volledig gecertificeerd is en dus een Europese garantie biedt betreffende de veiligheid.
IMG_5425

Voor wie het belangt, test ze even uit in Aachen, ga even shoppen met de mama en papa of vriend … prijsjes voor deze KASK helm variëren van 500 tem 2500 euro.

IMG_5436

Source: Equnews