Kan het gebruik van een voedingssupplement artrose voorkomen?

Kan het gebruik van een voedingssupplement artrose voorkomen?


De meeste paarden krijgen er vroeg of laat last van: artrose. Als artrose op latere leeftijd en in een geringe vorm optreedt, volstaat het meestal om een voedingssupplement te geven om het ongemak van je paard wat te verzachten. Maar kan het gebruik van een dergelijk supplement het ontstaan van artrose ook tegengaan? We vroegen het aan het team van Global Medics!


“De gewrichten van sportpaarden krijgen heel wat te verduren en ook paarden en pony’s die in een manege ‘werken’ hun gewrichten worden niet ontzien. Om ervoor te zorgen dat de gewrichten van deze paarden goed herstellen, flexibel blijven en om artrose te voorkomen, is het een goed idee zijn om een supplement zoals Arti-Gold bij te voeren. Om goed te begrijpen waarom, is het interessant om de structuur van een gewricht nader te bekijken. Een gewricht bestaat uit bot en kraakbeen. Het zachte kraakbeen houdt het gewricht soepel en zorgt voor de nodige schokdemping. De gewrichtsvloeistof houdt het kraakbeen op zijn beurt in goede staat. Wanneer het gewricht van een paard het te zwaar te verduren krijgt, moet de gewrichtsvloeistof van je paard erg hard werken om in goede conditie te blijven. Als de werking van het gewrichtsvloeistof afneemt, ontstaan er ontstekingsreacties en kan er artrose optreden. Een supplement zorgt ervoor dat de gewrichtsvloeistof gezond en soepel blijft”.

“Arti-Gold is erg hoog gedoseerd in collageen, chondroïtine en glucosamine om het kraakbeen te voeden. Daarnaast is het rijk aan mineralen, aminozuren en antioxidanten die een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kraakbeen, de botten, gewrichtsvocht… Het product kan zowel preventief toegediend worden bij jonge paarden die pas in training zijn om bijvoorbeeld overbelasting van de gewrichten te voorkomen. Ook volwassen paarden die een lichte onregelmatigheid vertonen kunnen gebaad zijn met dit supplement net als senior paarden om hun algemene comfort te verhogen. Na een OCD-operatie zal het herstelproces ook versneld worden door Arti-Gold aan je paard te geven”.