Holland Horse Sale: "Top springpaarden van Nederlandse bodem"

Holland Horse Sale: "Top springpaarden van Nederlandse bodem"
Voor het eerst dit jaar zal er tijdens de Kerst Jumping op Den Goubergh in Roosendaal een toonaangevende veiling met vier, vijf en zesjarige springpaarden gaan plaatsvinden onder de naam Holland Horse Sale.

“In de drukste periode van het jaar een topveiling organiseren. Dat leek ons geweldig” zeggen intiatiefnemers Hans Dings en Coen Wijlaars over hun veiling die international allure moet gaan aannemen. En met de jaren lange ervaring die beide heren in de paardenwereld hebben ziet de selectie met jonge springpaarden er veelbelovend uit.

wosj_300x220De eerste editie van de Holland Horse Sale staat dan ook als een huis met een line op van zeer kwalitatieve springpaarden. Het zal op 8 en 9 december aanstaande dan ook de gelgenheid gaan worden voor de wereldtop om naar het PSC Den Goubergh in Roosendaal te komen en daar hun toekomstige toppers te gaan aanschaffen.

Alle vijfentwintig jonge springpaarden zijn op zorgvuldig geselecteerd en bevatten paarden die wellicht normaler wijze niet zomaar door een stal verkocht worden, omdat ze worden ingezet om eigen prestaties in de topsport te boosten. Holland Horse Sale onderscheid zich hierin en heeft daarnaast ook nog springpaarden in de veling die geschikt zijn voor junioren, amateurs en hunters.

Kwaliteit, eerlijkheid en transparantheid; dat is wat Holland Horse Sale zo sterk maakt.  Ieder lid van het selectiecommitee heeft een volledig beeld van de paarden en de achtergrond. Ook zijn alle paarden volledig klinisch gekeurd en is alle aanvullende informatie op aanvraag beschikbaar voor geïnteresseerde.

“De unieke collectie en geweldige locatie gaan zeker bijdragen aan het success van onze eerste Holland Horse Sale. Gezien de interesse die er nu al in de paarden is denken we een succesvolle formule te hebben opgezet.” zegt Wijlaars.

Enkele highlights uit de selectie:

https://youtu.be/PPppQ-JHe5s

FanFan la Tulipe – 5 jarige KWPN hengst van Diamant de Semilly x Emilion
Als springpaard heeft deze FanFan la Tulipe het allemaal. Vermogen, bloed, scherpte, instelling en een top pedigree. Vader Diamant de Semilly is inmiddels door een scala aan nakomelingen voorbij gestreefd op het hoogste niveau in de springsport. En FanFan la Tulipe toont de kwaliteiten om die familieleden te evenaren. Als driejarige werd deze krachtpatser uitgenodigd voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Bij het WBFSH-stamboek werd zijn volle broer Houdini enkele maanden terug nog goedgekeurd. Ze zijn beide neef van Wodka L (v. Tangelo van de Zuuthoeve) die Grand Prix springt met de Noorse Cecilie Hatteland. Voor het complete plaatje voldoet FanFan la Tulipe aan alle eisen.


Kijk hier voor meer informatie over FanFan la Tulipe.


https://youtu.be/8hy1BcJsgpo

Galant – 4 jarige KWPN ruin van Spartacus x Lord Z
Aan het begin van zijn prille springcarriere heeft deze zoon van Spartacus al de nodige overwinningen op zijn naam staan. Bij aanlegtesten scoorde hij steevast hoge punten en in de rubrieken voor vierjarigen werd hij door juryleden continu in de top van het klassement geschaald. Iedere talentenscout had deze ruin afgelopen seizoen op zijn lijstje staan. Temeer omdat hij buiten zijn voorbeeldige springmanieren uitblonk in vermogen, rijdbaarheid en scherpte. Galant doet zijn naam eer aan, want voor karakter scoort hij een 10+. Vader Spartacus schreef met Marco Kutscher onder meer de Grote Prijs van Oslo op zijn naam. In de moederlijn zorgt Grand Prix hengst Lord Z voor de nodige bloedinbreng en scherpte.


Kijk hier voor meer informatie over Galant.


https://youtu.be/HOIXnCwAs48

First of April – 5 jarige KWPN ruin van Arezzo VDL x Oklund
Vader Arezzo VDL geeft zijn kwaliteiten door. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we hem geregeld terug zien in de pedigree van de Holland Horse Sale. En hoe kan het ook anders met de opeenstapeling van 1.60m grootheden als Chin Chin, Heartbreaker en Renville? Moeder Ammaretto CL is een elite merrie van Oklund, die op zijn beurt de halfbroer is van Marcus Ehnings Grand Prix hengst Plot Blue (v. Mr Blue). First of April toont zich onder het zadel een echte meewerker. Hij lijkt je gedachten te lezen en heeft aan één woord genoeg. En dat gaat alleen wanneer je als springpaard over alle kwaliteiten beschikt. Zijn goede techniek en onbegrensde vermogen zullen u zelf overtuigen.


Kijk hier voor meer informatie over First of April.


https://youtu.be/Gs0nG94IA1c

Springgenen zijn Gerlinus met de paplepel ingegoten. Vader Sheraton sprong onder Suzanne Tepper en Jur Vrieling op 1.55m niveau en moeder Zerlina (v. Guidam) is een telg uit de bekende Oberlina-stam. Haar volle zus Vivolinus springt op Grand Prix niveau onder de Noorse Christian Anfinnsen Oien. Nauw verwante familieleden die eveneens op deze hoogte springen zijn Zorro (v. Clinton) onder Vincent Lambrecht, Umeunig Z (v. Untouchable) met Katharina Offel en Zolina van Evelyne Blaton. Op de afgelopen KWPN Kampioenschappen werd de finale rit van Gerlinus zelfs beloond met een 9,0. Dit ongecompliceerde springtalent heeft alles in zich om het internationaal te gaan maken.


Kijk hier voor meer informatie over Gerlinus.


https://youtu.be/3Jzzf_RzNh0

Het is dat er een concours limiet op zesjarige springpaarden zit. Maar anders was deze Éminence zijn moeder al voorbij gestreefd. Nu acteren ze beide op 1.30m niveau. Deze Arezzo VDL zoon lijkt daar nog lang niet aan zijn taks te zitten. Zijn krachtige afdruk en gummy heeft hij ongetwijfeld van vader Arezzo VDL. Die maakt op concours indruk onder Jessica Kuerten en Jur Vrieling en was als vader smaakmaker van de afgelopen KWPN hengstenkeuring. Uit zijn eerste jaargang werd met hoge punten Hampshire VDL goedgekeurd. Moedersvader Pacific, een zoon van Corland, is het paard waarmee Wout Jan van der Schans de meeste overwinningen in Europa behaalde.


Kijk hier voor meer informatie over Eminence


https://youtu.be/Gs5pl0iJd_Y

Chink Wishfull – 4 jarige Zangersheide ruin van Cream on Top x Vulcan
Ga je voor de looks, dan kom je vanzelf bij Cream on Top uit. Een in het oog springend hoofd, een vriendelijk oog en het gebruikelijke deukje tussen het voorhoofd en de neus typeren zijn nafok. Dat hij daarnaast op acht-jarige leeftijd 1.45m springt moet niet uit het oog verloren worden. Deze Chink Wishfull heeft nog niet het laatste aan ervaring. Toch gaat hij ongetwijfeld overzees straks de show stelen. Zijn springmanieren horen in de hunterring thuis. En als u verliefd bent, is een ander dat ook. Chink Wishfull, een in het oog springend type met perfecte springmanieren.


Kijk hier voor meer informatie over Chink Wishfull.


https://youtu.be/Q-0zkn95SgE

Cream Couleur – 4 jarige Zangersheide ruin van Cream on Top x Vanoverbeek
Wat voor alle nakomelingen van Cream on Top op gaat, geldt ook voor Cream Couleur. Goede springmanieren en een meewerkend karakter maken ze de ideale concourspartner. Hoewel Cream Couleur pas vier jaar is, heeft hij toch al de nodige wedstrijdkilometers op de teller. Net als thuis blonk hij uit in zijn constante prestaties. Mede daardoor lijkt hij in alles het schoolvoorbeeld van een hunter. Want dat hij in die richting iemand blij gaat maken is voor ons een feit.


Kijk hier voor meer informatie over Cream Couleur.




Programma





Op dinsdag 8 december word de selctie gepresenteerd om 19:30uur bij Den Goubergh in Roosendaal. De volgende avond op  woensdag 9 december zal de veiling om 19:30 van start gaan, eveneens bij Den Goubergh in Roosendaal.