Handig: de drachtigheid van een paard nu in één app

Handig: de drachtigheid van een paard nu in één app


Met gloednieuwe digitale merrie kaart alle informatie en data altijd en overal binnen handbereik.


De nieuwe Filium App is gelanceerd! Als het ware een digitale merrie kaart ontwikkelt door fokkers en gemaakt voor fokkers. De app biedt de gebruikers op ieder gewenst moment alle informatie over belangrijke momenten in de drachtigheid van een merrie. Deze handige tool is bestemd voor zowel de hobby fokker als de professionele fokker. De gratis Filium App neemt de fokker mee aan de hand vanaf het moment dat de dierenarts begint met het controleren en scannen van een merrie tot aan de uitgerekende datum waarop het veulen wordt verwacht. Alle data worden automatisch opgeslagen en rekenen exact uit - zodra een merrie heeft geovuleerd - wanneer en welke vervolg stappen in de begeleiding van de drachtige merrie plaats moeten vinden.

De app is volledig gericht op het gebruikersgemak van de fokker. Zo verschijnen alle belangrijke data vanzelf als reminder in de agenda en ook kunnen dierenartsen online de merrie kaarten aanpassen of specifieke data dan weer gebeurtenissen toevoegen in de betaalde versie. Voor meer informatie of het downloaden van de Filium App wordt verwezen naar de website: www.filiumapp.com

Over de Filium App

De Filium App bevat een merrie kaart die ingevuld wordt door de dierenarts of de fokker. Net als op de traditionele merrie kaart wordt ingevuld wat op dat moment de bevindingen zijn voor betreft de cyclus van de merrie. Deze data worden vervolgens automatisch opgeslagen en rekenen exact uit, zodra de merrie heeft geovuleerd, wanneer de volgende stappen in de begeleiding van de drachtige merrie plaats moeten vinden. De app is gericht op het gebruikersgemak van de fokker, want alle data verschijnen vanzelf als reminder in de agenda. Deze agenda kan ook gedeeld worden met bijvoorbeeld meerdere eigenaren of stalpersoneel. Voor wie gebruik maken van embryotransplantatie bestaat de mogelijkheid om na de inseminatie een switch te maken van de donormerrie naar de draagmoeder.

Zodra de app is gedownload wordt na registratie de mogelijkheid geboden om een merrie toe te voegen. Alle benodigde informatie zoals naam, afstamming, stamboeknummer, geboortedatum en de hengstenkeuze zijn optioneel en eventueel op een later tijdstip nog aan te passen. Is de merrie op het moment van het downloaden van de app al drachtig, dan kan de datum van ovulatie ingevuld worden en verschijnt direct alle opeenvolgende gebeurtenissen. Dierenartsen kunnen met een pro versie een uitnodiging ontvangen van klanten om op die manier digitaal de gewenste merrie kaarten aan te passen, maar ook om data en gebeurtenissen in jouw agenda toe te voegen.

Filium App puur voor gemak en overzicht

Voor de ontwikkelaars van de Filium App stond gemak en gebruiksvriendelijkheid voorop. Met deze app hoeven fokkers hoeft niet langer meer zelf data bij te houden of uit te rekenen. Door alle benodigde informatie te verzamelen in één app op de telefoon heeft men altijd en overal de meest actuele informatie binnen handbereik. Al vanaf de eerste drachtigheidsscan ontvangt de gebruiker bijvoorbeeld automatisch een melding wanneer inentingen moeten plaatsvinden. De Filium app is praktisch, overzichtelijk en bovendien zeer gebruiksvriendelijk vormgegeven. De basisversie van de Filium App is gratis te gebruiken. De app bevat In-app aankopen. Voor de uitgebreide versie betaalt u €10,99 per jaar.


Foto: Filium App