ESI Elinte Online veulenveiling: een investering in de toekomst!

ESI Elinte Online veulenveiling: een investering in de toekomst!


De collectie van de ESI Elite Online Veulenveiling van 30 juli t / m 1 augustus 2020 vormt een exclusief veilinglot van 26 springveulens en merrieveulens.Vanaf nu tot en met zaterdag om 20.00 uur kunt u bieden. De toekomstige toppaarden zijn in heel Europa geselecteerd door paardenmensen voor paardenmensen uit de handen van ervaren en gerenommeerde fokkers. Het werd strikt geselecteerd op basis van lichaamstype, correctheid, prestatiekenmerken en overerving van de moederstammen.


De vaders van de veulens behoren tot 's werelds tophengsten zoals Casall, Cicero Z, Comme il Faut, Cornet Obolensky, Diamant de Semilly, Dominator Z, I'm Special de Muze, Mylord Carthago, Tobago Z, Verdi, Stakkato Gold, Zirocco Blue en enkele jongere hengsten die al verschillende podiumklasseringen achter hun naam hebben staan. ASB Conquistador is een hengst die velen van ons nog niet kennen! Deze Clinton x Heartbreaker-zoon is de volle broer van Utrillo vd Heffinck en werd door Chris Chugg tot het hoogste niveau in de sport en de fokkerij gebracht. Van de 23 geregistreerde nakomelingen in Australië springen 18 paarden internationaal op 1.40m - 1.60m niveau en laten zien dat de hengst zijn kwaliteiten ook aan zijn nakomelingen doorgeeft. Nummer 05 is "Chapeau", een hengstveulen van Berlin x Ukato, springt ook in het ook. De organisatie kijkt dan ook alvast uit naar waar deze hengst terecht zal komen.

Dat zoveel oud-ESI-veilingkandidaten thuis zijn in de internationale topsport, is zeker ook te danken aan de goede moederlijnen, waaraan de initiatiefnemers Otto Vaske en Henrik Klatte bijzonder belang hechten bij de selectie van de veilingveulens. De moederlijnen van deze collectie hebben tal van nationale en internationale springpaarden opgeleverd.


De volledige collectie kan je hier vinden