Een nieuw concept - de Riders Masters Club - is klaar voor een revolutie in de springwereld

Een nieuw concept - de Riders Masters Club - is klaar voor een revolutie in de springwereld
Dit jaar is de springwereld klaar voor een nieuwe revolutie. EEM en EEF (Europese Hippische Federatie) lanceren deze winter op twee December het nieuwe concept, de 'Riders Masters Cup'. De eerste editie zal tijdens de Longines Masters in Parijs plaatsvinden om nadien te verhuizen naar New York.

De Verenigde Staten en Europa: De twee krachten gebundeld

Sinds 1912 zijn het steeds Europa en Amerika die de verschillende internationale kampioenschappen overheersen. Tot op heden was er nooit een directe wedstrijd tussen de twee 'grootmachten'. Dit is het concept van de Riders Masters Cup. De start van een nieuwe sport saga waarbij de grootmachten in alle vriendschap de sportieve strijd aangaan.

Het transatlantisch duel zal van start gaan in Parijs op 2 December, 2017 en afsluiten in April in New York op 28 April 2018.

Hoe werkt het?

De Riders Masters Cup is een wedstrijd tussen twee teams. Het is een strategisch spel dat vijf Amerikanen tegen vijf Europeanen uitspeelt in een wedstrijd over twee omlopen.

In de eerste editie, zijn het Robert Ridland en Philippe Guerdat die hun teams samenstellen. De eerste ronde is een Table A wedstrijd met een Grand Prix-parcours. Een loting bepaald de startvolgorde van de teams. Het winnende team krijgt één punt per gewonnen duel in deze omloop.

In de tweede ronde gaat het om de snelheid. Daar is elk gewonnen duel goed voor twee punten. De strategie van de team leiders is cruciaal met het oog op de startvolgorde van ruiters, vervangende paarden en keuze van tegenstanders.




Meer info over het nieuwe concept kan je hier vinden.  www.ridersmaterscup.com

Official Facebook page
Youtube Channel: RidersMastersCup