Aan tafel met Pol van de Vijver: "We willen met dit project hippisch samenleven promoten"

Aan tafel met Pol van de Vijver: "We willen met dit project hippisch samenleven promoten"


Stel je voor: je woont op een groot domein samen met verschillende paardenliefhebbers en jullie hebben een eigen stalgebouw aan jullie eigen, luxueuze woning. Over trainingsmogelijkheden moet je je geen zorgen maken want er is een grote buitenpiste én bovendien voldoende plaats om je paarden op weide te zetten… Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is het nieuwe project van Pol van de Vijver zeker en vast wat voor jou.


Van de Vijver gaat binnenkort van start met een revolutionair hippisch project. Het project kreeg de naam Happy Horses Homes, ligt in Axel, vlakbij de grens tussen België en Nederland en staat al in de startblokken. De naam Happy Horses Homes is niet toevallig gekozen: een korte blik op de plannen leert al snel dat het project niet enkel paarden maar ook hun eigenaars erg gelukkig wil maken. De verkoop van de verschillende eenheden op het domein zal door de Hippische immokantoor HippoHomes begeleid worden.

Happy Horses Homes in het kort: tien luxueuze woningen, omgeven door twee hectare grond, helemaal in het groen gelegen. Het project zal gebouwd worden op de plek waar tot voor kort de gebouwen van H4A stonden. “Het doel van het project is eigenlijk om mensen die een passie voor paarden delen met elkaar samen te brengen”, legt Van de Vijver uit. Van de Vijver is samen met zijn directiecollega Hendrik Cleiren van First Step Ommocators de bezieler van het project.

Hij gaat verder: “Iedereen die droomt van een mooie woning waar hij ook zijn paarden kan huisvesten, weet dat je hier meestal een aardige duid voor moet neerleggen. Bij ons project is dat anders: voor een betaalbaar bedrag krijgen de toekomstige eigenaren niet enkel een prachtige woning maar ook een deel van de gemeenschappelijke stal, een rijbak en een weide. De doelgroep spreekt voor zich: we richten ons op paardenliefhebbers pur sang”, lacht hij.

“Het is een niche”, erkent Van de Vijver. “Maar volgens mij wel eentje die toekomt aan de wensen van ons doelpubliek. De plek waar ons project gebouwd zal worden, biedt dan ook heel wat kansen. Overal waar je om je heen kijkt, zie je groen, er zijn verschillende ruiterroutes in de buurt dus wandelingen in het bos zouden vrijwel een dagdagelijkse bezigheid kunnen zijn. Dit kan echt het paradijs op aarde zijn voor mensen die van paarden houden. Wat ook makkelijk is, is dat je niet meer naar een oplossing moet zoeken als je een paar dagen niet thuis bent. Je vraagt gewoon aan je buurman of buurvrouw of die even voor je paard kan zorgen. ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’, dat is eigenlijk een van de slagzinnen van het Happy Horses Homes project. Daarom dat het voor ons zo belangrijk is om hier mensen met een hart voor paarden samen te brengen. Als die gemeenschappelijke klik er niet is, werkt ons project niet”.

“We zoeken altijd naar een toegevoegde waarde voor we beginnen bouwen”, legt collega-directeur Cleiren uit. “Wat vindt de doelgroep belangrijk, wat maakt hen gelukkig? Je moet natuurlijk beseffen dat niet alles kan, het moet hier wel in het project passen. We willen geen Belgische toestanden en ik kan daarover meespreken want ik ben zelf Belg”, lacht hij. “Wil je maatwerk leveren, dat moet je wel eerst de mensen zelf de maat nemen. Een voorbeeld? Ik had het al helemaal voor mijzelf uitgewerkt: vanuit de living kijken naar je eigen paard op de binnenplaats. Een toetsing bij de doelgroep, leerde me echter dat het zo niet zou werken. ‘Neen’, was het antwoord. Een paard is een kuddedier, die moeten dus bij elkaar. Kijk, van zo een opmerkingen kan je enkel maar leren”, besluit Cleiren.

De toekomst ziet er bovendien veelbelovend uit voor het Happy Horses Concept. “Wat ons betreft blijft het niet bij Axel. We hebben een logo met drie verweven H’s die samen een hindernisbalk vormen. Met de kennis die First Step heeft opgedaan, trekt de firma het land in. Zo worden in Brabant momenteel de eerste grondlagen gelegd voor een tweede Happy Horses project. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd…”



Klik hier voor meer informatie