D’hooghe paardenvoerders: Kwaliteitmuesli’s voor gezonde paarden

D’hooghe paardenvoerders: Kwaliteitmuesli’s voor gezonde paarden
Goed voer is van levensbelang voor gezondheid en welzijn van een paard. D’hooghe paardenvoerders weet dat als geen ander en maakt muesli’s van de beste kwaliteit voor alle soorten paarden, van recreatie tot topsport. Bijzonder is het lage suiker- en zetmeelgehalte, terwijl het voer wel volop vezels bevat. Hierdoor verdubbelt de tijd die het paard doet over het eten, terwijl problemen als maagzweren worden voorkomen.

Het Belgische familiebedrijf bestaat ruim 85 jaar en maakt paardenvoeders die evenwichtig zijn samengesteld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarbij worden alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt. Of het nu gaat om een paard dat recreatief wordt gereden of een topatleet die op het hoogste niveau wordt uitgebracht, binnen de vier productlijnen (blauw, rood, groen en premium) is altijd het perfecte voer te vinden.

Bijzonder daarbij is dat, in tegenstelling tot veel andere paardenvoeders, de producten van D’hooghe allemaal bestaan uit muesli’s in plaats van brok. Door de speciale samenstelling en ingrediënten doet een paard soms wel twee keer zo lang over het opeten van een D’hooghe muesli dan het zou doen over krachtvoerbrok. Dit komt de speekselvorming ten goede en kan vervelende klachten als maagzweren voorkomen, terwijl alle broodnodige bouwstoffen wel in het voer aanwezig zijn.

De blauwe lijn is voor paarden die lichte arbeid moeten verrichten of op rust staan. De muesli’s zijn laag in energie, maar bevatten wel alle benodigde bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Voor paarden die redelijk hard moeten werken is er de rode lijn. Dit voer geeft veel energie, maar bevat weinig suikers en eiwitten. Horsefl ox is een speciale muesli voor zenuwachtige paarden. De premium lijn is uitermate geschikt voor paarden die topprestaties moeten leveren. Er kan worden gekozen voor een muesli die korte, snelle energie levert of een voer waarbij de energie traag vrijkomt. De Breeder-muesli is speciaal voor zogende merries, veulens en jonge paarden.

Vezels en kruiden staan centraal in de groene lijn. Een bijzonder product in dit gamma is Red Fibre. Deze topmuesli bevat rode biet, waarvan bekend staat dat het onder meer ontgiftend en ontstekingsremmend kan werken en de vruchtbaarheid verbetert. Er is geen ander paardenvoer op de markt dat zo weinig suiker bevat: minder dan 2%. Door de toevoeging van luzerne doen paarden langer over het opeten en is het zeer geschikt voor paarden met maag- en darmproblemen en de ziekte van Cushing (PPID). Daarnaast is Red Fibre ook interessant in combinatie met klassiek krachtvoer voor sportpaarden, dankzij het hoge vezelgehalte en de preventieve werking tegen maagproblemen.

What in the name?
Het merk D’hooghe klinkt je misschien niet zo bekend in de oren. Toch produceert het bedrijf al jaren voor de Europese markt. Verschillende Nederlandse paardenvoederfabrikanten laten (een deel van) hun producten maken bij D’hooghe, deze worden vervolgens onder de eigen merknaam verkocht. Door paardenvoer onder eigen naam te verkopen, kan D’hooghe topkwaliteit bieden tegen een zeer gunstige prijs.

Kijk hier voor meer informatie over D'hooghe paardenvoeders op www.dhooghevoeders.be