Zonnige eerste marathon dag in Horst

Zonnige eerste marathon dag in Horst

Na nachtvorst verschenen de eerste ponyrijders gisteren ochtend in alle vroegte bibberend van de kou aan de start van de pittige marathon in Horst aan de Maas. Al vroeg brak de zon door en dat leverde fijne wedstrijdomstandigheden op en veel publiek.





Bij de pony’s beleefde Martin Holle een succesvolle dag. Hij gaat aan de leiding en staat met zijn tweede pony op de derde plek. Ook Tamara Pijl en Yvonne de Ruyter hadden twee ijzers in het vuur. Pijl staat tweede in de tussenstand, maar de voorsprong van Holle is ruim twee ballen. Nederlands kampioene Marissa Schuiling staat na de marathon vierde. In de tweespanrubriek gaat Manon van Kasteren aan de leiding en bij de vierspannen reed Bram Chardon de winnende marathon. De vaardigheid brengt morgen de ontknoping in de ponyrubrieken.

De vierspannen paarden reden vanmiddag in Horst hun vaardigheidsparcours. Het was een pittige opgave. De tijdslimiet stond krap en er waren twee waves opgenomen (hindernis 9 en hindernis 17). De beide waves waren moeilijk aan te rijden, omdat ze achter elkaar waren gepositioneerd. Alleen de Duitser Georg von Stein hield de lei schoon en won dit wedstrijdonderdeel. Rainer Duen volgde knap met slechts een halve tijdfout. Boyd Exell moest gisteren in de dressuur IJsbrand Chardon nog voor zich dulden, maar liet vandaag alle ballen op de kegels liggen en passeerde alleen de finish iets te laat. Dat leverde hem 0,88 strafpunt op. Chardon reed er twee balletjes vanaf en kreeg nog 3,84 strafpunt voor tijd. Hiermee heeft Exell in de tussenstand de leiding overgenomen. Het verschil met Chardon is ruim 6 punten en marathonspecialist Christoph Sandmann staat slechts een punt achter Chardon. Het belooft morgen dus een enorm spannende marathon te worden, want IJsbrand Chardon zal ongetwijfeld alles uit de kast rijden om zich te revancheren.

Bij de enkelspannen ging Wilbrord van den Broek in de marathon van Horst met een voorsprong van slechte enkele tienden van punten van start. Met de hete adem van Eline Houterman in zijn nek was hij gebrand op razendsnelle hindernistijden. Zijn paard Oscar is zijn leeftijd (18 jaar) niet aan te zien en hij speelde met de hindernissen. In hindernis 3 redde Oscar zijn menner zelfs nog met een speels hupje. Van den Broek heeft met het winnen van de marathon vandaag zijn voorsprong uitgebouwd en kan zich morgen in de vaardigheid twee ballen permitteren. Marathonspecialist Jan Moonen is opgerukt naar de vierde plek in de tussenstand. Eline Houterman en Frans Hellegers staan respectievelijk tweede en derde.

Kijk hier voor alle resultaten.